Ahmet Aras: 2021'de canlanma olmazsa iflaslar başlayabilir

Ahmet Aras: 2021'de canlanma olmazsa iflaslar başlayabilir

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'a yerleşerek burada dünyanın en büyük organizasyonlarını yapmak isteyen Ruslar olduğunu söyledi.


Bodrum'un turizm gelirlerinin yüzde 74 azaldığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2019'da 960 bin olan turist sayısının 2020'de 250 bine gerilediğini söyledi. Turizmdeki daralmaya rağmen büyük işletmelerin personele maaş vermeye devam ettiğini ileri süren Ahmet Aras, 2021 sezonunda turizmde canlanma olmaması durumunda iflasların başlayacağı uyarısında bulundu.

Özellikle konut alanına Bodrum'a yönelik yatırımların arttığına işaret eden Ahmet Aras, Rusya ve Ukrayna'dan çok ciddi yatırım talebi geldiğini belirtti. Aras, “Bodrum’a yerleşelim ve dünyanın en büyük organizasyonlarını yapalım’ diyen Ruslar var” ifadesini kullandı.

Bodrum'un Dünya Sörf Şampiyonası, Optimist Şampiyonası ve Dragon Şampiyonası’nın organizasyonlarını üstlendiğini açıklayan Aras, bu organizasyonların 2021, 2022 ve 2023’te gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bodrum'u Türkiye'nin Davos'u yapmak istediklerini anlatan Bodrum Belediye Başkanı, ilçenin kongre ve fuar merkezlerine ihtiyacı olduğunu ifade etti. Aras, bir şirketin Konacık bölgesinde fuar ve kongre merkezi, bir Rus yatırımcının da yine Bodrum'a kongre merkezi yatırımı yapacağını söyledi.



Bu Haber 05.02.2021 - 10:29:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.