Turizmciden ilginç çıkış: Otellere yıldızı Bakanlık vermesin!

Turizmciden ilginç çıkış: Otellere yıldızı Bakanlık vermesin!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, otellere yıldızlı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın vermemesi gerektiğini söyledi.


TTYD tarafından düzenlenen Turizm Yatırım Forumu'nda panele katılan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Türkiye'de turizm yatırmalarının bir strateji çerçevesinde yürümediğini söyledi.

''Birbirimizle rekabet ediyoruz''

Dünya gazetesi yazarı Vahap Munyar'ın aktardığına göre Akbalık, “Yan yana yeni bölgeler yaratılıp, 5 yıldızlı tesisler açılıyor. Bu durumda birbirimizle rekabet ediyoruz. Fiyatlar aşağı çekiliyor. 5 yıldızlı tesiste 300-400 euroya turist ağırlayan da oluyor, 100 euroya da.'' dedi. 

''Otellere yıldızı Bakanlık vermesin''

Otel ve turistik tesis yatırımlarının iyi kurgulanmış bir strateji doğrultusunda yapılması gerektiğini kaydeden Akbalık, ''Aslında otellere 'yıldız'ı da Kültür ve Turizm Bakanlığı yerine Türk Patent Enstitüsü benzeri bir kurumun vermesi daha iyi olabilir.'' önerisinde bulundu.

Otel ve turistik tesislerin Antalya ve Muğla’da yoğunlaştığına işaret eden Ahmet Akbalık, ''Ülkemizin özellikle tarihi varlık, kültür turizmi açısından çok zengin bölgeleri var. Yatırımların ve turizm trafiğinin o bölgelere de kaydırılmasında yarar var.'' diye konuştu



Bu Haber 30.01.2020 - 09:32:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.