AHL çevresindeki oteller ve ticari işletmeler ne kadar kayıp yaşadı?

AHL çevresindeki oteller ve ticari işletmeler ne kadar kayıp yaşadı?

Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının bölgedeki otellere ve ticari işletmelere 580 milyon dolar kayıp yaşattığı belirtildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi’nde konuşan ulaşım uzmanı Prof. Dr. Haluk Gerçek, Atatürk Havalimanı’nın kapatılması sonrası bölgedeki otel ve ticari işletmelerin 580 milyon euro kayıp yaşadığını ileri sürdü.

''Havalimanını kimseye sormadan bir anda kapattık''

Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının toplamda 8.4 milyar euroluk bir kayıp yaşanmasına neden olduğunu kaydeden Haluk Gerçek, “Atatürk Havalimanı neden kullanılmıyor? Bunu tartışmaya açmalıyız. Avrupa’daki kentlere baktığınızda 6 yıl sürüyor tartışmalar. Biz koskoca çalışan bir havalimanını kimseye sormadan danışmadan bir anda kapattık” dedi.

İstanbul Havalimanı'nın değeri 3.6 milyar euro

Gerçek, İstanbul Havalimanı’na yapılacak yatırımların kalan miktarının 4.8 milyar euro, Atatürk Havalimanı’nın mevcut yaklaşık değerinin ise 3.6 milyar euro olduğuna dikkat çekerek Atatürk Havalimanı’nın kullanıma kapalı olması nedeniyle ortaya çıkan ekonomik kayıpları şöyle sıraladı:

Toplam kayıp 8.4 milyar euro

“İnşaat ve yatırım olarak 8.4 milyar euroluk bir kayıp söz konusu. Atatürk Havalimanı çevresindeki otel ve ticari işletmelerin kaybı yılda 580 milyon euro. Atatürk Havalimanı işletmeye açık olarak kalsaydı 15 bin kişilik istihdam olacaktı. Bütün bu Atatürk Havalimanı’nın kapatılması ile oluşan ekonomik kayıp ülke ekonomisine de yansıyor.”



Bu Haber 19.12.2019 - 08:34:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.