AFAD’ın Antalya’daki eğitim merkezi otele benzerliğiyle dikkat çekti

AFAD’ın Antalya’daki eğitim merkezi otele benzerliğiyle dikkat çekti

AFAD’ın Antalya’da yapacağı eğitim merkezinin otel niteliğinde olması ve aynı arazinin daha önce halka açık park yapmak isteyen belediyeye tahsis edilmemesi tepki çekiyor.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Antalya-Finike’deki deniz manzaralı eski taş ocağı arazisine yapmak istediği eğitim merkezinin otel niteliğinde olması dikkat çekti.

Açık Gazete’den Yusuf Yavuz’un haberine göre AFAD'ın hazırladığı proje 100 odalı, hamam, fitness, sauna, oyun alanı, iskele gibi üniteleri de içeren bir otel niteliğinde. Proje dosyasında da açıkça 100 odalı bir tesis yapılacağı belirtiliyor. Ancak Finike Belediyesi'nden arazi tahsisi istenirken "eğitim ve sosyal tesis" olacağı belirtiliyor.

Ayrıca arazinin bir kısmının belediyeye ait olduğu ve ilçe belediyesinin AFAD'ın arazi talebine olumsuz yanıt verdiği belirtiliyor.

Finike halkı ise AFAD'ın 5 yıldızlı otel görünümlü eğitim tesisi projesi girişimine aynı arazinin daha önce halka açık park yapmak isteyen belediyeye tahsis edilmemesi nedeniyle tepkili.

 



Bu Haber 18.12.2023 - 09:15:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.