Adonis.com Büyükada turunu programından çıkardı, işte nedeni

Adonis.com Büyükada turunu programından çıkardı, işte nedeni
Adonis.com, turistler için düzenledikleri Büyükada turlarını, rehberlerin faytoncular tarafından uzun süredir maruz kaldığı 'hakaret ve tehditler' sebebiyle 2016 yılı süresince iptal ettiklerini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ''Öncelikle Istanbul Adalar Belediyesi'ni göreve çağırıyoruz ve hem Istanbul Büyükşehir Belediyesi hem de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla koordineli tüm gerekli düzenlemeleri yaparak mevcut olumsuzlukları önlemelerini temenni ediyoruz.'' denildi.


Adonis tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Adonis.com olarak 11 yildir içinde bulunduğumuz turizm sektöründe, ülkemizi dünyaya doğru tanıtmak, ülkemizde turist memnuniyetini her zaman daha da arttirmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya da hep devam edeceğiz.

Ortadoğu seyahat segmentinde önemli pazar payı olan acentemiz Adonis.com olarak, turistler için düzenlediğimiz Büyükada turlarında uzun süredir yaşadığımız ve artık maalesef iyice tırmanmış olan fayton, faytoncu, şuursuzca çalıştırılan ve en sonunda sezon sonunda ölüme terk edilen atlardan dolayi, 2016 yılında Istanbul Adalar turlarimizdan faytonlu gezintileri kaldırma kararı aldik.

Bu kararımızın bugün alınma sebebi ise, son dönemde sayısız defa yaşanan faytoncuların ve etraflarındaki eşrafın, turistlerin tüm kahrını çekerek adaya götüren rehberlere hakaret ve tehditlerinin son noktayı koymuş olmasıdır. Kendi ülkemizde, kendi elimizle ve tüm olanakları sağlayarak turistleri Istanbul Adalar turuna götürüp üzerine tehdit ve hakaretlere maruz kalmak kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir.

Adalar'daki bu kontrolsüzlük, turiste saygısızlık, turisti getiren rehbere saygısızlık, hakaret, tehdit, atların insanlık dışı koşullarda çalıştırılması, daha da devam ederse acentemizin düzenlediği tüm ada turlarını programlarımızdan kaldırmayı da 2015 sezonu sonunda değerlendireceğiz.

Öncelikle Istanbul Adalar Belediyesi'ni göreve çağırıyoruz ve hem Istanbul Büyükşehir Belediyesi hem de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla koordineli tüm gerekli düzenlemeleri yaparak mevcut olumsuzlukları önlemelerini temenni ediyoruz.

Ayrıca, Istanbul Adalar'ın tarihine yakışan, günümüz Türkiye'sini yansıtan, kaliteli ve nezih ortamın yeniden tesisini bekliyor ve ilgili kurumlara gereği hususunda çağrıda bulunuyoruz.
Lütfen, Adalar'daki turistik faaliyetlerin doğru şekilde devam edebilmesi için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılsın.

Değerli acenteci meslektaşlarımı da bu sorunlar çözülene kadar Adalar turlarından fayton gezintilerini tur programlarından kaldırmaya çağırıyoruz.

Desteğiniz için şimdiden tüm yetkililere, ilgililere ve meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Adonis.com


Bu Haber 25.08.2015 - 10:35:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.