Adana Lezzet Festivalinde rekor

Adana Lezzet Festivalinde rekor

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivalinin üç gün boyunca yurt içi ve yurt dışından 667 bin ziyaretçi ağırladığı, festivalde 261 bin kilogram et, 196 bin kilogramda şalgam tüketildiği açıklandı.


Adana Valiliği’nin öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, üç gün boyunca lezzet şölenine sahne oldu. Mangal ateşini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti, odalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yaktığı festival, 3 gün boyunca şehirde lezzet patlaması yaşattı. 50’yi aşkın yerli ve yabancı şef ile gastronomi dünyasına yön veren 200 konuğun ve lezzet meraklılarının da coşkusuna ortak olduğu Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl da ülke ve dünya gündemine oturdu. Tamamen Adanalılık ruhuyla bir araya gelen kentin tüm dinamikleri festival coşkusuna ortak oldu.

667 bin ziyaretçi

667 bin ziyaretçi ağırlayan Adana Lezzet Festivali’nde üç gün boyunca gastronomi şöleni yaşandı. Lezzet Festivali’nin ilk gününde festival mangal ateşi töreniyle, gastronomi konferanslarıyla, çeşit çeşit lezzetlerle, renkli etkinliklerle bol bol eğlenen Türkiye’nin dört bir yanından gelen konuklar, yeni tatlar keşfederek keyifli zamanlar geçirdiler. Sadece bölgeden ve ülkemizden değil, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirler, 3 gün boyunca Adana’da hem Adana’nın muhteşem güzelliklerini keşfetti hem de Adana’nın yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu.



140 çeşit yemeğin tanıtımı yapıldı

Bu yıl ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak’ temasıyla yapılan Adana Lezzet Festivali'nde, kente özgü Adana Kebabı, analıkızlı çorbası, mumbar ve şırdan dolması gibi lezzetlerin de aralarında bulunduğu tam 140 çeşit yemek yerli ve yabancı turistlere tanıtıldı. Adana’ya ciddi ekonomik katkısı olan, şehir ekonomisine geçtiğimiz yıl 150 milyon TL katkı sağlayan festivalin, bu yıl kent ekonomisine tam iki kat gelir sağladığı öngörülüyor. Sadece festival alanında 261.500 kg et, 196.800 litre şalgam tüketilirken kentte istihdamı artıran ve ekonomik bir hareketlilik sunan festival, bu yıl da esnafın yüzünü güldürdü.

Gastronomi dünyasının tanınmış isimleri katıldı

Adana gastronomisini tanıtmak ve dünya gastronomi turizminden pay almayı amaçlayan Adana, bu sene 6’ncısını gerçekleştirdiği festival ile önemli bir tanıtım çalışmasını da gerçekleştirmiş oldu. 3 gün boyunca yerli ve yabancı basın kuruluşlarının haberlerine yer verdiği ayrıca sosyal medya fenomenlerinin de paylaşımı ile 3 gün boyunca Türkiye gündemine oturan Adana Lezzet Festivali, çok ciddi bir algı yarattı. Festival, Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna, Türev Uludağ, Ebru Baybara Demir Sahrap Soysal, Arda Türkmen gibi gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini de ağırlarken bu sene festival kapsamında Adana’ya gelen ünlü tarihçi İlber Ortaylı da dikkatlerin bölgeye çekilmesinde etkili oldu.



Destek veren kurum ve kuruluşlar

Coca-Cola’nın Platin, Öztiryakiler’in Ana Mutfak, Lassa’nın Etkinlik Sahnesi Sponsoru olduğu festivalde, Cihangir Kebap&Kaburga, Komili, Doğanay, Optimum, Levent Börek, Kütahya Porselen, Pirge, Tostçu Mahmut, Anavarza Bal, Madenci ve Beta Tea sponsor olarak yer alıyor. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin düzenlenmesine destek veren kurum ve kuruluşlar ise şöyle; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB), Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası (ALKO), Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPAD), Çukurova Aşçılar Derneği, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON).


Bu Haber 10.10.2022 - 17:44:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.