Adalardaki faytonlara 85 milyon liralık ‘çözüm’

Adalardaki faytonlara 85 milyon liralık ‘çözüm’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Adalar’daki faytonların İBB tarafından satın alınmasını onayladı. Kabul edilen teklife, faytonculara plaka başına 300 bin TL, a başına ise 4 bin TL ödenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Adalar’daki faytonları kaldırmak için fayton sahiplerine toplamda 85 milyon lirayı aşkın para ödeyecek. Söz konusu tutarın 83.1 milyon lirası fayton hatları için, 2 milyon liradan fazlası ise atlar için ödenecek. Ayrıca faytoncular, başta İSPARK olmak üzere, belediyede işe alınacaklar. Adalarda 277 tane tescilli fayton plakası bulunuyor.

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sonuç bizim açımızdan çok iç açıcı değil. Ama en nihayetinde İBB’nin oy birliği ile aldığı bir karar. İki siyasi partinin ortaklaşa aldığı bir karar. Buna da saygı duymak durumundayız. Tabii birkaç kere toplantı yaptık İBB ile ama fiyat belirleme bizim bilgimiz dışında gerçekleşmişti. Bizim esas talebimiz, yeniden iç ulaşımı elektrikli araçlar ile bizim yapmamızdı ama İBB kendimiz yapacağız diye karar vermişti.” dedi.

Adalardaki ulaşım hizmetinin ise, UKOME tarafından belirlenecek sayıda elektrikli araçla yapılması kararlaştırıldı.



Bu Haber 17.01.2020 - 10:48:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.