Acenteciye dolandırıcılıktan 4 yıl 8 ay hapis cezası

Acenteciye dolandırıcılıktan 4 yıl 8 ay hapis cezası
İngiltere'de müşterilerini partnerlerini 250 bin pound (1.7 milyon TL) dolandıran Rita Hunter adlı acenteciye 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

63 yaşındaki İngiliz acenteci Rita Hunter, 250 bin pound dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

40 yıldır acentecilik yaptığı belirtilen Hunter'in eski müşterilerin borçlanma kartlarını veya kredi kartlarını kullanarak acente konsorsiyumu üzerinden rezervasyon yaptığı ancak paraları kendi hesabına aktardığı belirtildi.

İlki 2016 yılının ağustos ayında görülen davada Hunter'in 51 bin pound cezaya çarptırıldığı ve Advantage Travel Partnership'e 33 bin pound ödemesi gerektiği ancak Rita Hunter'in konsorsiyuma sadece 250 pound ödeme yaptığı ve bu nedenle 6 ay hapis yattığı kaydedildi.

Dün Liverpool'da yeniden hakim karşısına çıkan Hunter'ın 9 dolandırıcılık suçuna 5 yenisi daha eklendi. Mahkeme başkanı Hunter'in bir yalan içinde yaşadığını ve dolandırdığı 250 bin poundun nerede olduğuna dair inandırıcı bir açıklama yapmadığını belirtti.

Hunter'ın 173 bin pound dolandırdığı bir kişinin, yaşadığı stresten dolayı kalp krizi geçirdiği ve Hunter'i suçladığı dile getirildi. Hunter'in 9 bin pound dolandırdığı başka bir kişinin ise işini kaybettiği belirtildi.



Bu Haber 22.11.2018 - 15:43:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.