Acente mağdurlarından bayram öncesi uyarı: Tatiliniz zehir olabilir

Acente mağdurlarından bayram öncesi uyarı: Tatiliniz zehir olabilir
Türkiye'de hemen her bayram yaşanan çifte rezervasyon, müşterinin dolandırılması ve son dakikada tur iptali gibi olaylar bu bayram da yaşanacak gibi görünüyor.


 
Akşam gazetesinde yer alan habere göre, erken rezervasyon yapayım derken erken rezalet çeken tatilciler şikayet portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle bayram tatilinde tatil kaçamağı yapacakları uyardılar. Yaşadıkları kötü düş kırıklığı ve maddi kayıplarının başka tatilciler tarafından yaşanmasını istemeyen tatilcilerin uyarı ve şikayetlerinden bazıları şöyle:
 
OTEL DEDİKLERİ İNŞAAT ÇIKTI
 
“Erken rezervasyon ile satın aldığımız 4 odaya konaklamaya gittiğimiz karşımıza bir inşaat halindeki adına otel dedikleri bir inşaat yığını çıktı. Tur şirketini telefon ile aramaya başladık. Ulaşmak mümkün değil, çünkü numaramızı biliyor ve ekranda görüyorlar. Oteli bize öve öve bitiremeyen o bayan arkadaş ortada yok. Çünkü söyleyecek bir sözü yok. Her şeyden haberdarlar ve otel ile anlaştıklarında böyle olacağını biliyorlar belli.Bize satamadıkları yan taraflarında bulunan ve internet yorumlarında sürekli şikayet almış olan diğer otellerine emri vaki gönderiyorlar. Yani orayı da bu şekilde doldurmuş oluyorlar. Nasıl mı ? Yeni otel diye sattıkları oda nereden baksanız 200-300 odadır. Şikayetlerden müşteri bulamadıkları bu eski otellerine de böylelikle müşteri bulmuş oluyorlar.”
 
İKİ GÜN KALA İPTAL ETTİLER
 
“İstanbul çıkışlı Karadeniz turu almıştım. Bugün firmadan arayarak turun yeterli talep olmadığından iptal olduğu söylendi. 2 günden az bir süre kalmışken, yaptığımız tüm tatil planı ve organizasyonu mahvoldu. Son güne kadar müşteriyi yedekte tutup, sonra keyfi olarak iptal edebilme hakkını nereden buluyorlar? En azından bir hafta önceden iptalin bildirilmesi ve müşteriye yeni organizasyon yapmaya imkan verilmesi gerekmez mi? Veya rekabeti bir yere bırakıp, aynı tarihteki başka bir turla müşteri birleştirerek bu sorun aşılamaz mı?Belki diğer firmalar da aynı sebepten tur iptali yaptılar. Olan tamamen müşteriye oluyor. Ya tur garantisi verilmeli veya iptal durumları için ceza ödemesi gibi bir sorumluluk getirilmeli. Ben 2 gün kala rezervasyonumu iptal etsem, benden ceza kesilmiyor mu?”
 
TUR ŞİRKETİ ORTADA YOK
 
“Tur şirketinden tatil satın aldım. Otele gittiğimizde ‘Yapılan rezervasyon ödemesi otelimize yapılmamıştır.’ yanıtını aldım. Telefonla kendilerine ulaşılamıyor. Tur şirketi ortada yok. İnternetten araştırıp bulduğum bir firmaydı. Resmi işlemleri başlatması için evrakları avukatımıza vermiş bulunuyoruz.
 
“REZERVASYONUNUZ YAPILMAMIŞ!”
 
“Turizm firması aracılığı ile  otele rezervasyon yapıp ödemesini yapmıştım. Fakat otele rezervasyon yapılmamış görünüyor ve otelin o tarihlerde full kapasitede olduğu söylendi otel tarafından. Oteli tesadüfen arayarak öğrendim durumu. Tatil planım firma yüzünden berbat oldu. Sonradan baktığım otellerin kapasiteleri artık dolu görünüyor. Tüm yasal işlemleri başlattım ve peşini asla bırakmayacağım. Bana ve aileme yaşattırdıklarınıda asla unutmayacağım. Çünkü 1 yıl dört gözle beklediğiniz tatilinizi çok rahat harcayabiliyorlar.”


Bu Haber 15.08.2012 - 10:00:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • tolga 07.09.2012 - 06:58

    Arkadaşlar konu insanları memnun etme değil lakin insanları memnun etmek mümkün değil. Asıl konu tahahüt edilenin yerine getirilmemesi. İnsanlara olmayan şeyleri vaat edip mesela denize 100 mt. yazıp artık farklı bi ölçü birimiylemi ölçüyolar bilmem ama denize 500 mt. çıkması açık büfe yemek değip iki çeşit patates yemeyi verilmesi insanın tatil şevkini kırıyotr.Ayrıca şöyle olsun böyle olsun ama ucuz olsun fikrinide acenteler oluşturuyor başkası değil.. Bakın tatil sitelerine 4x4 lük otel sunuyorlar dediğiniz fiyatlara ancak reelde böyle birşey yok.

  • selahattin Dal 17.08.2012 - 02:43

    Unal Bey, o kadar guzel aciklamiski, ben sadece bize bu HIKAYE yi anlatiyorlar saniyordum. Demek tum acentelere ayni sey yapiliyor. Musteri BMWMercedes istiyor ama odeme icin serce parasi vermek istiyorlar. Ayrica adi TURIZM olan herkezde TURSAB uyesimi. Ellerinde listeler hangi acente kaca yapiyor,denize mesafe vs..inanilmaz bir calisma. 4 gun otelde kalacaklar. Muhenislik calismasi yapiyorlar. Ben sasirdim bu kadar titiz inceleme sonrasi nasil yanlis ssecim yapmislar. Arkadaslar iddia ediyorum bizim yerli musteriler Dubaideki BURJ EL ARAB oteli bile begenmezler. O kadar inceleme yapiyorlar, acente acente geziyorlarki..saskinlik icinde kaliyoruz. Sanki Oteli satin alacaklar. 50 m mesafeye bile ooo diyorlar. O zaman Yat ta tatil yapin diyoruz. Neden ? diye soruyoelar cevabimiz hemen denize girersiniz,yorlmadan suya girmis olursunuz. Ayrica ulasilamayan bir TURSAB uyesi acente dusunemiyorum. Ayrica Kultur Turlarinda genellikle iptaller 2 gun once bildirilir ddiye bir madde var. Ama bu sure gercekten az en az 1 hafta once iptal bildirimi normal bir sure. Yurt disi musteri daha kaliteli ve bu kadar suyun icinde ne var,kum incemikalinmi otel kac yillik,yemekler lezzetlimi,kac adet sezlong var vb sorular sormuyorlar (henuz) onlarda merkezdemiye takilmislar. Otelcilerede bir sozum var. Bu kadar sikayet karsisinda bir calismaniz yokmu. Bayagi kaliteli otelleri sikayet sitelerinde gormek cok sasirtici.Eger cevaplamiyorsaniz ilgilenmiyorsaniz hata ediyorsunuz. Birkac seneye kadar hakkinda sikayet olmayan hic otel kalmayacak

  • Ünal 17.08.2012 - 12:14

    Herşey Dahil Olsun, Denize Sıfır Olsun, Uçak ve Transfer Dahil Olsun, Yemekleri Çok İyi Olsun, 2 Çocuk Ücretsiz Olsun, Vade Farksız 12 Taksit Olsun, veee çok uygun olsun günlük 7080 TL yi geçmesin :)) Sayın Çalışkanın bu yorumuna katılıyorum. Asıl olaylar bu isteklerden sonra başlıyor Nedense hiç bir yerli turist 5lı oteli 5lı görmez,odası kesin deniz manzaralı olmalıdır yemekler yerliye uygun değildir içecekler uygun değildir personel yabancıya daha sıcak davranır neden animasyonda fazla türkçe konuşulmaz deniz neden dalgalıdır sahilde neden biraz çakıl vardır ve en mükemmel cümle Biz ilk defa 5lı bir otele gelmiyoruz Ama zaten benen önceki 5lı oteli de beğenmemiştin... Yurdum insanını turizm ve otelcilikte memnun etmek her zaman imkansızdır çünkü kişiler ne istediğini bilmiyor, ondan sonra doğal olarak abartılı, şişirme şikayet sayfaları tabi ki dolar. Tüm Turizm camiasına Güzel Bayramlar diliyorum...

  • GG 16.08.2012 - 03:19

    Hala Karadeniz Turu yapan, 35 dandik otele 50TLden adam gonderip para kazanmaya calisan turizm sirketlerini anlamiyorum. Turkiyede bu kadar bosluk bu kadar imkan varken.

  • Cihan Çalışkan 15.08.2012 - 11:32

    Herşey Dahil Olsun, Denize Sıfır Olsun, Uçak ve Transfer Dahil Olsun, Yemekleri Çok İyi Olsun, 2 Çocuk Ücretsiz Olsun, Vade Farksız 12 Taksit Olsun, veee çok uygun olsun günlük 7080 TL yi geçmesin :)) Ne kadar Ekmek O Kadar Köfte

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.