Acente çalışanı, 28 kişiyi 'Doğu Ekspresi' ile dolandırdı

Acente çalışanı, 28 kişiyi 'Doğu Ekspresi' ile dolandırdı
Bir acente çalışanının, 28 kişiye Doğu Ekspresi ile Kars turu sattıktan sonra paraları alıp kayıplara karıştığı belirtildi.

Son dönemin popüler turlarından olan Doğu Ekspresi ile Kars turunda dolandırıcılık yaşandı.

Bir acentenin yetkilisi, 28 kişiye sattığı paket turların parasını alarak kayıplara karıştı. Mağdurlar dolandırıldıklarını şirket merkezini arayarak öğrendi.

4 AY ÖNCE REZERVASYON YAPTILAR

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, ocak ayında yapmayı planladıkları Doğu Ekspresi ile Kars turu için 4 ay öncesinden rezervasyon yapan İstanbul-Kadıköy'den Sevcan Yönet isimli vatandaş dahil 28 kişi, şirket hesabında işlem sıkıntısı olduğu gerekçesiyle parayı şirket çalışanın hesabına yatırdı. Yönet, kişi başı 1.500 TL tur parasını söz konusu kişinin şahsi hesabına yatırdığını açıkladı.

PARAYI GÖNDERDİKLERİ ŞİRKET YETKİLİSİNE ULAŞAMADILAR

Ocak ayı gelmesine ve turun başlamasına iki gün kalmasına rağmen ne otel rezervasyonları yapılan ne de biletleri alınan yolcular parayı gönderdikleri şirket yetkilisini aradılar ancak ulaşamadılar.

Ocak ayı gelmiş turun gerçekleşmesine sadece 2 gün kalmıştı. Ancak ne otel rezervasyonları yapılmış, ne de uçak biletleri alınmıştı. Durumdan şüphelenen müşteriler hemen şirketin yetkilisini aradılar. Ancak ulaşamadılar.

SORUŞTURMA BAŞLATIDI

Doğu Ekspresi turu satın alıp yarı yolda kalan tam 28 mağdur bulunuyor. Mağdurlar maddi ve manevi zarara uğradıklarını düşünüp soluğu adliyede aldılar. Mağdurların şikayetinin ardından tur şirketi ve çalışanı hakkında soruşturma başlatıldı.



Bu Haber 19.01.2019 - 13:08:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.