Acente çalışanı 22 kişiyi 8,5 milyon lira dolandırdı

Acente çalışanı 22 kişiyi 8,5 milyon lira dolandırdı

Marmaris’te otel odalarını ucuz rezervasyonla satın alıp turist gruplarına daha pahalıya satma vaadiyle anlaştığı 22 kişiyi 8,5 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şüpheli hakkında soruşturma tamamlandı. Şüphelinin "Zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 9 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.


Marmaris’te bir seyahat acentesinde kontrat müdür yardımcısı olarak çalışan Z.A., otel odalarını ucuz rezervasyonla satın alıp turist gruplarına daha pahalıya satarak kar etme vaadiyle anlaştığı yakın çevresini dolandırdı.

22 kişiyi toplamda 8,5 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Z.A. hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Otel rezervasyonu alım, satım için Z.A. ile anlaşan 22 kişi, yüksek miktarlarda para gönderdi.

Hazırlanan fezlekeye göre, bu paralarla turizmci olmasından yaralanarak ucuza rezervasyon satın alan Z.A., bu rezervasyonların üzerine kar koyarak sattı ve kardan elde ettiği paranın bir kısmını şikayetçilerin anlaştığı 22 kişinin hesabına yolladı.

Fezlekede Z.A.’nın otellerle normal bir müşteri gibi görüştüğü ve bu şekilde rezervasyon yaptığı, grup rezervasyonu yaptırmadığı ifade edildi.

Z.A.’nin bir süre sonra para akışını kestiği ve 22 kişiden aldığı paraları iade etmediği kaydedildi.

Ayrıca Z.A.’nın aynı suç sebebiyle birçok açık soruşturma dosyasının bulunduğu öğrenildi.

Tamamlanan soruşturma sonucunda Z.A.’nin "Zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 9 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.



Bu Haber 13.09.2023 - 10:11:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Misafir Degilim 13.09.2023 - 10:39

    Sülün Osman: Ben Beni Dolandırmak İstemeyen Hiç Kimseyi Dolandırmadım

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.