Accor hissedarların kar payında yüzde 25 kesintiye gitti

Accor hissedarların kar payında yüzde 25 kesintiye gitti
Fransız otel zinciri Accor, ortaklarına ve hissedarlarına dağıtacağı kar payının yüzde 25’ini koronavirüsle mücadele için oluşturduğu “ALL Heartist” isimli fon aktardı.

Merkezde çalışan personelin yüzde 75’ini izne gönderen ve dünya ölçeğinde otellerinin yarısı kapalı durumda olan Accor, dağıtacağı kar payının yüzde 25’ini koronavirüsle mücadele için oluşturduğu “ALL Heartist” isimli fona aktardı. Çalışanlarını izne gönderen Accor’un, 60 milyon euro tasarruf etmeyi planladığı belirtildi.

Accor’un şu anda kasasında 2.5 milyar euro nakiti ve onaylanmış 1.2 milyar euro da kredisinin olduğu belirtilirken, şirketin izne gönderdiği personele ve koronavirüsle mücadeleye destek olmak dağıtacağı kar payının yüzde 25’ini fona aktaracağı açıklandı. Yapılan açıklamada, ‘’Accor planlanan kar payının % 25'ini (70 milyon Avro) koronavirüs (Covid-19) sürecini atlatmak amacı ile “ALL Heartist Fonu”na tahsis edecek. Accor Otel Grubu, oluşturulan fonla 300.000 çalışanından yeterli sosyal güvenlik veya sağlık sigortası olmayanlar için COVID-19 ile ilgili hastane masraflarını ödemeyi taahhüt edecek. “All Heartist” fonu vaka bazında, büyük mali sıkıntı çeken ücretsiz izinli çalışanları; vaka bazında, mali zorluklarla karşılaşan bireysel ortakları destekleyecek. Bunun yanı sıra “All Heartist” fonu ile dayanışma girişimleri ön safhada çalışan sağlık profesyonelleri ve kar amacı gütmeyen organizasyonları desteklemek için de uygulanacak.’’ ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 13.04.2020 - 11:38:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.