AB’nin vize muafiyeti kısıtlamasında Türkiye muaf tutulacak

AB’nin vize muafiyeti kısıtlamasında Türkiye muaf tutulacak

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’deki gri ve yeşil pasaport sahiplerinin, vize muafiyeti kısıtlamasından muaf tutulacağı belirtildi.


Avrupa Birliği’nin hayata geçireceği vize muafiyeti kısıtlamasından Türkiye’de yaşayan hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaportlarına sahip vatandaşların etkilenmeyeceği açıklandı.

Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) zorunluluğundan muaf tutulacağını duyurdu.

ETIAS hakkında çıkan haberlerle ilgili Delegasyondan yapılan açıklamada, ETIAS'ın 2022'nin sonuna kadar faaliyete geçecek şekilde programlandığını ve tüm vize muafiyeti bulunan 3. ülke vatandaşlarına uygulanacağını belirtildi.

Kısa seyahatler için Türk vatandaşlarının AB'ye girişine ilişkin bir değişikliğin 2020'de öngörülmediği kaydedilen açıklamada, "Türk vatandaşları Schengen bölgesine kısa seyahatleri için vizeye ihtiyaç duyacaktır. Diplomatik, hizmet/resmi veya hususi pasaport sahibi seyahat eden kişiler, ETIAS seyahat ruhsatı uygulaması zorunluluğundan muaf tutulacaktır" ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 11.12.2019 - 19:45:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.