AB'nin Rusların MIR kartını ambargo kapsamına alması gündemde
Avrupa Birliği'nin Rus ödeme sistemi MIR'ı yaptırım kapsamına almayı dışlamadığı belirtildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler
Izvestiya gazetesine konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Baş Sözcüsü Peter Stano'nun resmi temsilcisi, AB'nin Rus ödeme sistemi MIR'i yaptırım kapsamına almayı dışlamadığını söyledi. AB içinde bu yönde bir tartışmanın devam ettiğini belirten temsilci, "Tartışma kapalı bir şekilde yürüyor. Nedeni ise Türk bankaların bu sisteme verdiği destek." ifadelerini kullandı.
"Türkiye'nin AB'nin aldığı tüm kararlara uyması gerekiyor"
Türkiye'nin, AB'nin uyguladığı izolasyondan Rusya'nın kurtulmasına yardım ettiğini ileri süren Stano'nun temsilcisi, Avrupa Birliği aday ülkesi olan Türkiye'nin AB'nin aldığı tüm kararları desteklemesi gerektiğini savundu. Türkiye'nin şu anda mali ablukayı aşmaya çalışan Rusya'ya yardımcı olduğunu iddia eden sözcü "MIR ödeme sistemi resmi yaptırımlara maruz kalması durumunda Türkiye'nin tutumu değişebilir." değerlendirmesini yaptı.
İlgili Haberler

Edirne'ye 158 odalı yeni otel projesi! İnşaatı 2 yıl sürecek
Edirne Keşan'a 158 odalı otel yapımı için ÇED süreci başlatıldı. 7 katlı olması beklenen otelin yatırım bedeli ise 972 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.

O ülkeden yabancı tur şirketlerine yüzde 17 vergi kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Maldivler, 1 Ekim 2026'dan itibaren ülkedeki turistik hizmetleri satan yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve online rezervasyon platformlarını kapsayan yeni vergi düzenlemesini devreye alacak.


%20(2).gif)

