AB'nin listesinde Uruguay bile var, Türkiye yok

AB'nin listesinde Uruguay bile var, Türkiye yok
Alman Die Welt gazetesi, birliğin seyahat serbestisi getireceği 14 ülkeyi açıkladı. Listede Uruguay bile var ama Türkiye yok.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Avrupa Birliği'nin 1 Temmuz'dan itibaren seyahat serbestisi getireceği 14 ülkeyi kapsayan bir liste yayınladı. Rusya, ABD ve Türkiye gibi ülkelerin yer almadığı listede, Cezayir, Avustralya, Gürcistan, Japonya, Kanada, Fas, Karadağ, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay bulunuyor. Haberde Çin'le ilgili olarak, 'Çin'in AB ile seyahat koridoruna izin verilmesi durumunda karşılıklı seyahatlerin başlayabileceği notu düşüldü.

Vaka sayısının 100 binde 16 civaında olması gerekiyor

Konuyla ilgili resmi açıklamanın salı günü yapılmasının beklendiği belirtilen haberde, söz konusu ülkelerin belirlenmesinde yeni Covid-19 vaka sayısı, kısıtlamaların kaldırılmış olması, ülkenin Covid'le nasıl mücadele ettiği gibi kriterlerin rol oynadığı kaydedildi. Buna göre, son iki haftada 100 bin kişi başına virüs kapan insan sayısının, AB ortalamasında olduğu gibi 16 civarında olması gerekiyor.



Bu Haber 29.06.2020 - 18:35:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tolgas 01.07.2020 - 10:14

    Bizim yapmamız gereken önce kendimiz için vaka sayısını hızla azaltmak zira iyi başladık iyi devam ettik ama çok acele ederek tam normalleşmeye dönmemiz malesef iyi olmadı.Bir buçuk ay öncesine geri dönüş yaptık.Ekonomik sıkıntıyı sadece biz yaşamıyoruz virüsten etkilenen bütün dünya ülkeleri yaşıyor.Vakaları tekrar düşürmemiz şart.Mayıs sonuna doğru başlayıp haziran başında devam eden düşüş başarımız devam etseydi listenin başında olurduk tercih edilen ülkeyiz turizmde.

  • Erhan 30.06.2020 - 04:28

    Bunun politik oldugunu almanya düsmanliginin en acik örnegidir ve kimse demesinki almanya insan haklarinin ana vatani ..gülerim artik ve hersey daha zor olacak..

  • Fatih cavusoglu 30.06.2020 - 02:41

    Yaziklar olsun bu ülkelerden türkiye cok daha iyi konumda....

  • Onur satin 29.06.2020 - 11:54

    Bu kararlara politik bir cevap vermemiz gerekli çifte standart uygulanıyor antalya turizmi şuan bitik durumda bir sürü insan açlıkla mücadele ediyor artık devlet büyüklerimizin bunları görüp 1000 tl yardımla değil turizmi düzeltme amacıyla yola çıkmaları gerekli borçlar dağ oldu evde çocuklar perişan 1000 tl kurtarmıyor iş lazım

  • gizem 29.06.2020 - 08:10

    inanilmaz bi cifte standart, ver karalama kampanyasi uygulaniyor burda...bende sade rica etmek ile olmuyor malesef, kesin Politik bi hamle gerekiyor Türk hükümet yetkililerinden.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.