AB’den uçuş tazminatları ile ilgili önemli karar
AB Ulaştırma Bakanları, uçuş gecikmelerinde tazminat şartlarını hafifletme kararı aldı.

Turizm Güncel – Dış Haberler
Avrupa Birliği (AB) Ulaştırma Bakanları, uçuş gecikmelerinde yolculara ödenen tazminatlara ilişkin düzenlemelerde önemli değişiklikler konusunda anlaşmaya vardı. Alınan karara göre, yolcular artık üç değil, dört saatten fazla gecikmelerde tazminat alma hakkına sahip olacak.
Yeni düzenlemeye göre, 3 bin 500 kilometreye kadar olan uçuşlar ve uzun mesafeli iç Avrupa uçuşlarında yolculara 300 euro, kıtalararası uçuşlarda ise altı saatten fazla gecikme durumunda 500 euro tazminat ödenecek. Mevcut sistemde bu rakamlar 250 ila 600 euro arasında değişiyordu ve üç saatten fazla gecikmelerde uygulanıyordu.
Ancak bu değişiklikler hemen yürürlüğe girmeyecek. Tasarı, Avrupa Parlamentosu’nda görüşülecek ve bu süreçte bazı değişiklikler yapılması bekleniyor.
Yeni düzenlemeye hem tüketici derneklerinden hem de hava yolu sektöründen eleştiriler geldi. ADAC ve diğer tüketici kuruluşları, yolcular için mevcut yüksek koruma seviyesinin korunması gerektiğini savunurken, havacılık sektörü ise reformun işletme gerçeklerini yeterince dikkate almadığını belirtiyor.
Alman Havacılık Birliği (BDL), Brüksel’in bu reformla yolcu hakları ile havayolu operasyonları arasında denge kurma fırsatını kaçırdığını ifade etti. BDL ayrıca, yapılan bir ankete göre yolcuların çoğunluğunun, uçuş hedeflerine aynı gün ulaşılması koşuluyla, tazminat için beş saatlik gecikmeyi kabul edebileceğini belirtti. Bu durumun, havayollarına gecikme durumlarında yolculara alternatif çözümler sunmaları için daha fazla zaman tanıdığı vurgulandı.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

