AB’den Türkiye’ye baskıyı artırmak için yeni hamle

AB’den Türkiye’ye baskıyı artırmak için yeni hamle

Yeni bir pozisyon yaratarak “Yaptırımlardan Sorumlu Diplomat” atamaya hazırlanan Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye baskıyı artıracağı belirtildi.


Rusya’ya uyguladığı ambargolara uymadığı için Türkiye’yi sürekli yaptırımla tehdit eden Avrupa Birliği, Türkiye’ye baskıyı artırmak için işi daha da ileri götürmeye hazırlanıyor.

David O’Sullivan 'Yaptırımlardan Sorumlu Büyükelçi' olacak

Sözcü gazetesinin Financial Times’tan aktardığı habere göre AB, yeni bir pozisyon yaratarak "yaptırımlardan sorumlu diplomat" atamaya karar verdi. Haberde, AB’nin eski ABD büyükelçisi David O’Sullivan’ı yaptırımlardan sorumlu büyükelçi olarak atama kararı aldığı kaydedildi. Financial Times, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara uymayan ülkeler için böyle bir adım attığını da aktardı.

O’Sullivan’ın göreve Ocak ayında başlayacağı belirtilirken, Avrupa Komisyonu’nun bu atamayı bugün onaylaması bekleniyor. Financial Times gazetesi, “AB, ABD ve diğer müttefikler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin rejimine karşı uygulanan yaptırımlardaki açıkları kapatmaya odaklandığı için böyle bir hamle yaptı.” ifadelerini kullandı.

Hedefte Türkiye var

Haberde, AB’nin baskı artırmayı hedeflediği ülkelerin başında Türkiye’nin de geldiğini ve Türkiye’nin AB’nin Kremlin’e uygulanan yaptırımlara katılmadığı da belirtildi. Financial Times’ın haberinde, “ABD ve AB, Ankara’nın yasaklı ürünlerin ticaretini, sıkı ithalat denetimleriyle durdurması için baskı yapıyor” denildi.

Sırbistan ve BAE de baskı altında

AB’nin üst düzey isimlerinden Mairead McGuinness’in Ekim ayında Türkiye’yi ziyaret ettiği ve özel sektörün AB yaptırımlarına daha fazla dahil olması için bastırdığının belirtildiği haberde konuşan üst düzey bir AB yetkilisi ise, “Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) baskı altındaki diğer ülkeler” yorumunu yaptı.

AB bünyesinde oluşturulan bu rolün ABD ile koordinasyonlu bir şekilde iş birliği yapacağı da belirtildi.



Bu Haber 13.12.2022 - 09:31:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.