AB'den Türkiye yaptırımlarını uzatma kararı

AB'den Türkiye yaptırımlarını uzatma kararı
Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'deki petrol arama ve sondaj faaliyetlerinden dolayı Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları 1 yıl daha uzatma kararı aldı.

Avrupa Birliği Konseyi, Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları 1 yıl süreyle, 12 Kasım 2022'ye kadar uzattı.

Avrupa Konseyi’nin açıklamasında; Doğu Akdeniz’de “yetkisiz” olarak nitelendirdiği sondaj faaliyetlerinden sorumlu kişi ve kuruluşlara karşı hedefli olarak getirdiği sınırlayıcı tedbirlerin uygulamaya devam edeceği, yaptırımların hedefindeki iki şahsa yönelik kararın da yine 1 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Konsey bugün Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yetkisiz sondaj faaliyetlerine tepki olarak almış olduğu kısıtlayıcı tedbirler çerçevesini bir yıl süreyle 12 Kasım 2021 tarihine kadar uzatma kararı almıştır.Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'de hidrokarbonlarla ilgili yetkisiz sondaj faaliyetlerinden sorumlu veya müdahil olan kişi veya kuruluşlara hedefli kısıtlayıcı tedbirler uygulayabilecektir. Bu tür kısıtlayıcı önlemler aşağıdakilerden oluşur: Listedeki kişi ve kuruluşlar için mal varlıklarının dondurulması ve AB'ye seyahat yasağı. Ayrıca, AB kişileri ve kuruluşlarının listelenenlere fon sağlamaları yasaktır. Şu anda iki kişiye yaptırım uygulanıyor.” denildi.

Konseyin kararı yarın AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanacak ve takip eden gün yürürlüğe girecek.



Bu Haber 11.11.2021 - 20:43:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.