AB’den TikTok’a soruşturma

AB’den TikTok’a soruşturma

Avrupa Birliği, sosyal medya uygulaması TikTok hakkında inceleme başlattı.


Avrupa Birliği Endüstri Şefi Thierry Breton, TikTok uygulamasında çocukların korunması ve şeffaf reklamcılık kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle incelemelerde bulunulacağını açıkladı.

Kararın, TikTok'un videoları üzerinde yapılan risk analizlerinden ve bilgi taleplerine gelen cevaplardan sonra alındığı belirtiliyor.

Breton, "Bugün, şeffaflık ve küçükleri koruma, bağımlılık yaratan tasarım ve ekran süresi sınırları, tavşan deliği etkisi, yaş doğrulama, varsayılan uygulama ayarları yükümlülüklerinin ihlai şüphesiyle TikTok hakkında bir soruşturma başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

WebTekno’da yer alan habere göre, TikTok'un sahibi olan Çin merkezli ByteDance'in suçlu bulunması durumunda ise şirketin yıllık cirosunun yüzde 6'sı kadar para cezasına çarptırılma ihtimali bulunuyor.

TikTok tarafından gelen açıklamada ise uzmanlarla çalışmaya devam ederek hem genç bireylerin hem de platformun güvende olmasını sağlamak istedikleri belirtildi. Sosyal medya platformu, nasıl çalıştıklarını Avrupa Komisyonu'na açıklamak için sabırsızlandıklarını da ekledi. TikTok'un, 13 yaş altının korunması için özellikler ve ayarlar getirmede sektör lideri olduğu, tüm sektörün bu sorunla mücadele ettiği ifade edildi. Avrupa Komisyonu, platformu sistem tasarımı ve algoritmik sistemler açısından inceleyecek.  Böylece bağımlılık yapıp yapmadığı ortaya çıkacak.



Bu Haber 20.02.2024 - 15:27:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.