AB’den İtalya ve İspanya’ya 349 milyar euro

AB’den İtalya ve İspanya’ya 349 milyar euro
Avrupa Birliği'ne üye devletlerin liderleri, uzun süren görüşmelerin ardıdan Covid-19 kurtarma paketi üzerinde anlaşma sağladı. 1.8 trilyon euroluk pakete en büyük payı, pandemiden en çok etkilenen İspanya ve Yunanistan alacak

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği liderleri, Covid-19'un ekonomi üzerindeki etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla oluşturulacak bütçeyle ilgili anlaşma sağladı. 1.8 trilyon euro tutarındaki kurtarma paketinin 750 milyar eurosu kredi ve hibe, 1 trilyon 74 milyon euroluk kısmı ise 7 yıllık bütçeden oluşuyor.

Avrupa’nın yolculuğunda önemli bir dönüm noktası

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, görüşmelerin sonucunda attığı ''Anlaşma'' tweetiyle görüşmelerin tmamlandığını duyurdu. Michel, ''Başardık. Avrupa güçlü ve birleşik. Bu iyi, güçlü ve en önemlisi AB için doğru bir anlaşma. Anlaşma, Avrupa'nın yolculuğunda önemli bir dönüm noktası.'' diye konuştu.

Merkel: Sonunda kendimizi bir araya getirdik

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise anlaşmayı 'önemli bir sinyal' olarak nitelendirerek, AB liderlerinin anlaşma sağlayabilmesinin kendisini rahatlattığını ifade etti. Merkel, ''Sonunda kendimiz bir araya getirebildik.'' ifadelerini kullandı.

Macron: AB için tarihi gün

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da anlaşmayı ''Avrupa için tarihi bir gün'' şeklinde yorumladı. Hazırlanan bütçe ve kurtarma paketi, Avrupa Parlamentosu'nun onayından sonra resmiyet kazanacak.

1.8 trilyon euro

AB'ye üye 27 ülke tarafından oluşturulan 1.8 trilyon dolarlık bütçe, AB tarihindeki en büyük ortak borçlanma olarak tarihe geçecek. Hazırlanan bütçedeki milyarlarca euro, koronavirüsün en sert vurduğu İtalya ve İspanya gibi ülkelere gidecek.

En büyük payı İtalya ve İspanya alacak

Önümüzdeki 6 ay içinde Avrupa'dan 140 milyar euro alacak olan İspanya'nın Başbakanı Pedro Sanchez, 'Marshall Planı' olarak tanımladığı kurtarma planını selamladı. Kurtarma paketinden 209 milyar euro alacak olan İtalya'nın Başbakanı Giuseppe Conte ise, sonuçlardan memnun olduğunu açıkladı. İtalya'ya verilecek paranın 81 milyar eurosu hibe, 127 milyar eurosu ise kredilerden oluşacak.



Bu Haber 21.07.2020 - 09:20:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.