AB’den gerçek zamanlı Covid-19 seyahat platformu

AB’den gerçek zamanlı Covid-19 seyahat platformu

Normalleşme adımları çerçevesinde birlik üyesi ülkelere ve İngiltere'nin de dahil olduğu 5 ülkeye dönük seyahat uyarısını kaldıran AB, seyahat güncellemeleri için başlattığı veri paylaşım projesine İngiltere'yi dahil etmedi. Komisyon, İngiltere’nin dışlanmadığını, kendi isteğiyle projeye dahil olmadığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği'nin seyahat güncellemeleri için başlattığı veri paylaşım projesine İngiltere'nin dahil edilmemesi İngiliz turizmcilerde endişe yarattı.

Gerçek zamanlı bilgilendirme platformu

Avrupa Komisyonu tarafından hayata geçirilen mobil uygulama ve web sitesi aracılığıyla, Avrupa ülkelerindeki koronavirüs kulları ve yeni gelişmeler gerçek zamanlı olarak seyahatçilere duyurulacak. Söz konusu platform, lokal sınır kuralları, mevcut ulaşım araçları, seyahat kısıtlamaları, sağlık ve güvenlik kuralları gibi pek çok konuda seyahatçileri bilgilendirmeyi amaçlıyor.

''İngiltere kendisi müracaat etmedi''

İngiltere'nin projeye dahil edilmemesi ile ilgili soruları yanıtlayan AB Komisyonu sözcüsü, İngiltere'nin bu konuda bir müracatının olmadığını söyledi. Sözcü, ''Birleşik Krallık herhangi bir bilgi temininde bulunmadı. Bilgiler anketlere dayanıyordu ve İngiltere'den herhangi bir bilgi alamadık. Bu platforma bilgi temin eden AB dışı ülkelere de açığız. Ancak önce bilgi verme taahhüdünde bulunmalılar. Sonrasında ise düzenli bilgi akışı sağlamalılar. Bu anlamda İngiltere'nin herhangi bir başvurusu olmadı.'' dedi.

''Artık AB üyesi değiliz''

İngiliz hükümet sözcüsü ise ülkelerinin artık AB'nin bir parçası olmadığını ve bu nedenle platformda yer almak istemediklerini kaydetti. Sözcü, ''İngiltere içi seyahat, sınır ve sağlık kuralları ile ilgili olarak partnerlerimizi düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Buna Avrupa Komisyonu da dahil.

İngiltere dışarıya kapalı olduğu imajını veriyor

Seyahat danışmanlık şirketi PC Agency'nin CEO'su Paul Charles, ''İngiltere şu anda dışarıya kapalı olduğu izlenimi veriyor. İnsanların kolayca seyahat etmesini sağlayacak kullanışlı bilgilerin AB Komisyonu ile paylaşılmaması, endişe yaratıyor. Çünkü bu tavır İngiltere'nin kendini tecrit etmek istediği mesajını veriyor.'' değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 16.06.2020 - 12:35:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.