ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar
ABD’nin yeni yaptırım hazırlığı Rusya piyasalarını olumsuz etkiledi. Ruble dolar karşısında yüzde 1 değer kaybederek 67 rublenin üzerine çıktı. Öte yandan uluslararası kredilendirme kuruluşu Fitch, dün gece yaptığı açıklamada Rusya'nın "yatırım yapılabilir ülke" notuna denk gelen BBB- notunu, "pozitif görünüm" ile korudu. Fitch, "Eğer yeni yaptırım riskleri olmasa Rusya'nın notu bir basamak daha arttırılabilirdi" diye "dayanıklılık" mesajı verdi. Öte yandan olası yaptırım dalgasına Rusya'nın tepkisi sürüyor.

Washington’da Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları içeren yasa tasarısının görüşülmesi sonrası Rusya’da dolar kuru 67,15 rubleyi gördü.

Böylece rublenin değeri son bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Kur daha sonra tekrar 66,35 rubleye düştü.

ABD’deki yeni yasa tasarısı, Rus devlet tahvilleriyle tüm işlemlerin ve Rusya’ın sıvılaştırılmış doğalgaz projelerine yatırımların yasaklanması gibi önemli yaptırımlar içeriyor.

Bazı uzmanlar, yasa yasa tasarısının yenilenmiş halinde daha ağır yaptırımların öngörülmesinin Rusya’da piyasalara sert darbe vurarak, dolar kurunun 70-75 rubleye kadar yükselmesine neden olabileceğini tahmin ediyor.

Yeni yaptırımların uygulanması ihtimali nedeniyle Moskova Borsası Endeksi de yüzde 1 düşüşle 2460,82 puana gerilerken, dolar bazlı RTS endeksi yüde 2,9 düşüşle 1156,3 puana indi.



Bu Haber 16.02.2019 - 12:44:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.