ABD’den 800 bin turisti etkileyen Küba yasağı

ABD’den 800 bin turisti etkileyen Küba yasağı

Amerika Birleşik Devletleri, kruvaziyer gemilerinin Küba'ya uğramasını yasakladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Trump liderliğindeki ABD yönetimi, ticaret savaşlarını, ambargoyu ve yasakları genişletiyor. İran yaptırımlarını ağırlaştıran ve Çin'e büyük gümrük vergileri getiren ABD, şimdi de kruvaziyer gemilerinin Küba limanlarına. yanaşmasını yasakladı.

800 bin kişiyi etkiliyor

Yasağın ardından açıklama yapan Uluslararası Kruvaziyer Yolları Birliği (CLIA), ABD'nin Karayipler rotasındaki tüm kruvaziyer gemilerinin Küba limanlarına uğramasını yasakladığını ve bunun da toplamda 800 bin yolcuyu etkilediğini belirtti.

CLIA Başkanı: Üzgünüz!

ABD Başkanı Donald Trump, turizm vasıtasıyla Amerikan dolarlarının ülkede sektörü kontrol eden Küba ordusuna ve güvenlik güçlerine akmasını engellemek istediğini söyledi.

CLIA Başkanı Adam Goldstein, ''Küba için kruvaziyer gemilerine rezervasyon yapan ve dört gözle bu ülkeye gitmeyi bekleyen yolcuların, elimizde olmayan sebeplerden dolayı gidememesinden dolayı üzgünüz.

Dev şirketler Küba’yı rotadan çıkardı

ABD'nin kararının ardından, aralarında Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Carnival Corporation, MSC ve Virgin Voyages gibi dev şirketlerin de bulunduğu çok sayıda kruvaziyer şirketi, Küba'yı programından çıkarmak zorunda kaldı.



Bu Haber 06.06.2019 - 15:07:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.