ABD'deki 737 Max soruşturması Dreamliner'a da sıçradı

ABD'deki 737 Max soruşturması Dreamliner'a da sıçradı
ABD Adalet Bakanlığı, ocak ayında Endonezya'da, mat ayında ise Etiyopya'da iki ölümlü kaza yapan Boeing'n 737 Max serisi uçaklarla ilgili soruşturmasına 787 Dreamliner'ı da ekledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

ABD Adale Bakanlığı'nın 737 Max uçakları ile ilgili soruşturmasına 787 Dreamliner'ın da dahil edildiği belirtildi. Seattle Times'ın haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, Boeing 787 Dreamliner'ın üretildiği Carolina'daki fabrikadan, bu uçaklarla ilgili tüm bilgileri göndermesini emretti.

''Güvenlik gözardı ediliyor, işçiler daha hızlı çalışmaya zorlanıyor''

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times, Güney Caroline'daki üretim üssünde kalite kontrolünün gevşek yapıldığına ilişkin haberler yayınlamıştı. Yapılan haberde, yöneticilerin güvenlik tedbirlerini gözardı ederek siparişleri yetiştirmek için işçileri daha hızlı çalışmaya zorladıkları ileri sürülmüştü. Hatta, uçaklardan birinin kuyruk bölümünde merdiven unutulacak kadar acele edildiğine dikkat çekilmişti.

Üç temel güvenlik açığı rapor edildi

Haberler üzerine üretim tesisini denetleyen ABD Havacılık Kurumu, işçilerle yaptığı bire bir görüşmelerde, 3 temel güvenlik açığını rapor etmiş ve devamında Dreamliner'ların üretildiği tesisin müdürü istifa etmişti.

Hintli şirketlerden Bloomberg’in iddialarına tepki

Bloomberg tarafından hazılanan haberde ise, Boeing'in ürettiği Max serisi uçakların bazı yazılımlarının, Hindistan'da okuldan yeni mezun kişileri saati 9 dolara çalıştıran şirketlere hazırlatıldığı ileri sürülmüştü. Bu iddiaya tepki gösteren Hintli teknoloji şirketleri HCL Technologies ve Cyient Max kazasında Hintli şirketleri sorumlu tutmanın gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek, ''Bu iddialar kısır ve doğruluk payı yok. Bir şeyler yanlış gittiğinde kırbaçlanacak en favori çocuk olarak görülüyor.'' dedi.

THY de filosuna katmıştı

Boeing 787 Dreamliner uçakarından bir tanesini de geçtiğimiz günlerde THY filosuna katmıştı. 300 yolcu kapasitesine sahip uzun menzilli uçak, 1.440 km menzile sahip. Uçağın maksimum kalkış ağırlığı 254, maksimum iniş ağırlığı ise 153 ton. Kalkış yapabilmek için 2 bin 800 metrelik piste ihtiyç duyan Dreamliner, 126 bin 370 litre yakıt kapasitesine sahip.



Bu Haber 02.07.2019 - 13:36:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.