ABD’de hızla yayılan Covid-19’un yeni varyantı endişe yaratıyor

ABD’de hızla yayılan Covid-19’un yeni varyantı endişe yaratıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ABD’de hızla yayılan ve hastane yatışlarını artıran yeni Covid-19 varyantı ile ilgili açıklama yaptı.


Koronavirüste daha az fazla bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantının ardından dünya genelinde Covid-19 kısıtlamaları gevşetilirken, XBB.1.5 adı verilen yeni varyant dünyayı yeniden alarma geçirdi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre ABD’deki Covid vakalarının yüzde 40’ından fazlası XBB.1.5 varyantından oluşuyor. Bu durumun yeni varyantı baskın hale getirdiği ve ABD’de hastane yatışlarının arttığı ifade ediliyor.

DSÖ’den açıklama

Hindistan’da ortaya çıktığı belirtilen ve ABD’de hızla yayılan yeni varyant ile ilgili açıklama yapan DSÖ, XBB1.5’nin şimdiye kadarki en bulaşıcı Covid varyantı olduğuna dikkat çekti.

DSÖ adına açıklamalarda bulunan Dr. Maria Van Kerkhove “Özellikle Avrupa'daki bazı ülkeler ve ABD'deki büyüme avantajından endişe duyuyoruz. XBB.1.5 hızla dolaşımdaki diğer varyantların yerini almıştır. Bizim endişemiz, ne kadar bulaşıcı olduğu... ve bu virüs ne kadar çok dolaşırsa, değişmesi için o kadar çok fırsatı olacak.” dedi.

Uzmanlar ise ilk incelemelerin XBB.1.5'in önceki baskın varyantlardan daha ölümcül olduğuna dair hiçbir işarete sahip olmadığının altını çiziyor.



Bu Haber 05.01.2023 - 08:57:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.