ABD, Türkiye'nin de izlediği 'tarama yöntemini' terk ediyor

ABD, Türkiye'nin de izlediği 'tarama yöntemini' terk ediyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin, havaalanlarında yürüttüğü korona taramalarına son vereceği belirtildi. Nedeni ise, etkisinin sınırlı olması.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Amerika Birleşik Devletleri, koronavirüs önlemleri çerçevesinde havaalanlarındaki yolcu tarama uygulamasına son veriyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin, ''uygulanan prosedür sınırlı etki sağlıyor'' şeklinde açıklama yapacağı ve uygulamayı sonlandıracağı ifade edildi. 

Program etkili değil

Covid-19 taşıyıcı çoğu yolcunun semptom göstermemesi nedeniyle programın etkili olmadığını kaydeden Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, belli havalimanlarında uygulanan ek sağlık taramalarının 14 Eylül'de noktalanacağını belirtti.

ABD'de uygulanan sistemde, vaka sayısı yüksek olan ülkelerden gelen uçaklar, daha sıkı tarama yapılan ABD çapındaki 15 farklı havalimanına yönlendiriliyordu. 14 Eylül'den itibaren, Çin, İran, Brezilya gibi ülkelerden gelen uçaklar da artık inmeleri gereken havalimanlarına inecek.

Türkiye test istemiyor, tarama yapıyor

Yurt dışında gelen yolculardan PCR testi istemeyen Türkiye, havalimanlarında tarama yapıyor. Havalimanında yolcuların ateşi ölçülüyor ve yüksek ateşi olanlara yine havalimanlarında PCR testi yapılıyor. Testi pozitif çıkan yolcular, hastanelere kaldırılıyor. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından yolcu ya tedaviye alınıyor, ya da kaldığı otelde izole oluyor.



Bu Haber 12.09.2020 - 10:14:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.