ABD Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmayan ülkelere uyarı

ABD Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmayan ülkelere uyarı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Sonuçlarıyla yüzleşirler" ifadeleriyle isim vermeden yaptırımlara katılmayan ülkeleri tehdit etti.


ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarının altını oyan ülkelere karşı kayıtsız kalmayacakları uyarısında bulundu.

“Ukrayna’ya karşı savaşı sona erdirene kadar Rusya’yı dünyadan izole etmek için ortaklarımızla birlikte çalışacağız” diyen Yellen, “Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşı kınamayanlar yaptırımlara zarar verirler ise sonuçları ile yüzleşirler. Rusya’ya yaptırımlara zarar veren ülke ve şirketlere karşı ABD ve müttefikleri kayıtsız kalmayacaklar” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre Yellen, uyarılarda bulunurken isim vermedi ancak “Washington ve müttefikleri, Hindistan, Çin ve diğer ‘arada kalan’ ülkelere, Rusya’ya ve onun ‘özel askeri operasyon’ dediği eyleme karşı net bir tavır almaları için baskı yapmaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını kınamış ve Ukrayna’ya askeri yardımda bulunmuş ancak Rusya’ya dönük ABD ve Avrupa Birliği tarafından getirilen yaptırımlara uymayacağını açıklamıştı.



Bu Haber 14.04.2022 - 13:27:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.