ABD Merkez Bankası'nın faiz arttırması bekleniyor

ABD Merkez Bankası'nın faiz arttırması bekleniyor
ABD Merkez Bankası'nın faizleri 25 baz puan arttırması bekleniyor.


BBC Türkçe’nin haberine göre; Bugün faizleri yükseltmesi takdirinde Fed bu yıl üçüncü defa faiz artırma kararı almış olacak. Fed bugün aynı zamanda ekonomiye ve faizlere dair yeni öngörülerini de açıklayacak. Faiz kararının ardından Fed Başkanı Jerome Powell bir basın toplantısı düzenleyecek. Piyasalar ve ekonomistler, faiz kararından ziyade Fed’in bundan sonrası için nasıl bir politika öngörüsü ortaya koyacağını bekliyor.

DAHA ŞAHİN BİR DİL

Fed’in 2008 yılında başlayan küresel finansal krizden beri sürdürdüğü gevşek para politikasının sonuna gelmesi bekleniyor. O yüzden bugün daha sıkı para politikasına işaret eden şahin bir dil kullanacağı düşünülüyor. Fed’in Amerikan ekonomisine dair büyüme beklediğini açıklaması ve ekonomiyle ilgili olarak daha güven veren bir ton kullanması öngörülüyor.

Toplantı öncesinde Fed politikalarını yansıtan, Amerikan hazinesinin 2 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş görüldü. Tahvil faizinin yüzde 2,84 seviyesine kadar çıkması 2008 yılından beri en yüksek seviyeye işaret ediyor.

Fed’in bundan sonrasına dair nasıl bir faiz politikası ortaya koyacağı ve faizleri ne kadar yükselteceği beklenecek işaretler olacak.


Bu Haber 26.09.2018 - 15:11:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.