ABD de uçuşları durdurdu, Boeing'in değeri 4 günde 25 milyar dolar eridi

ABD de uçuşları durdurdu, Boeing'in değeri 4 günde 25 milyar dolar eridi
Boeing, 737 MAX serisi uçakların Etiyopya'da yaşanan kazanın ardından küresel bazda yere indirilmesi kararının ardından ABD borsasında dip yaptı. Boeing de kararı desteklemek zorunda kalırken, kazanın gerçekleştiği pazar günü 422 dolar olan hisseler 377 dolara indi. Böylelikle şirketin piyasa değeri 25 milyar dolar düşerek 213 milyar dolara geriledi.

Boeing, Etiyopya'da yaşanan kazanın ardından 737 MAX serisi uçakların yere indirilmesiyle sarsılmaya devam ediyor.

ABD DE UÇUŞLARI DURDURDU

Habertürk’te yer alan habere göre, Avrupa'nın da söz konusu uçaklara hava sahasını kapatmasının ardından  ABD Başkanı Donald Trump da ülkedeki tüm Boeing 737 Max 8 ve Max 9 tipi uçakların ikinci bir talimata kadar uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı.

Amerikan Federal Sivil Havacılık Dairesi (FAA) uydu verilerinde elde edilen yeni kanıtların, bu uçakları geçici olarak yasaklama kararını beraberinde getirdiğini açıkladı.

Boeing de dünya genelindeki 737 Max filosunun uçuşlarını durdurulmasını desteklediğini açıklarken Boeing hisseleri düşüşünü sürdürdü.

DÜŞÜŞ YÜZDE 10’U AŞTI

Trump'ın açıklamasıyla Boeing hisseleri yüzde 3 düşerken, pazar günkü kazanın ardından hisselerdeki toplam düşüş yüzde 10'u aştı.

Cuma günü 422 dolardan el değiştiren Boeing hisseleri 377 dolara indi. Kazadan önce Boeing'in piyasa değeri 238 milyar doların üzerindeyken bugün itibarıyla 213 milyar dolara geriledi ve 25 milyar doların üzerinde değer kaybetti.

Borsacılar, siparişlerin durdurulması ya da geciktirilmesi ihtimali nedeniyle Boeing hisseleri için alım tavsiyesini tut şeklinde güncelledi.


Bu Haber 14.03.2019 - 11:23:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.