ABD bu sefer yurt dışındaki tüm vatandaşlarını uyardı 

ABD bu sefer yurt dışındaki tüm vatandaşlarını uyardı 
Amerika Birleşik Devletleri, yurt dışındaki tüm vatandaşlarını uyararak 'dikkatli olun' çağrısı yaptı.

İsrail'in Gazze'de binlerce kişiyi öldürdüğü ağır saldırılara açıktan destek veren Amerika Birleşik Devletleri (ABD), nadir görülen bir adım atarak yurt dışındaki tüm vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Söz konusu uyarı, pek çok ülkede İsrail ve ABD karşıtı protestoların yayılmaya başlaması ve ABD diplomatik misyonlarının hedef alınmasının ardından geldi.  

ABD Dışişleri Bakanlığı “Dünyanın çeşitli yerlerinde artan gerilimler, ABD vatandaşlarına ve çıkarlarına yönelik terör saldırıları, gösteriler veya şiddet eylemlerinin potansiyelindeki artış nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı yurtdışındaki ABD vatandaşlarına daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakanlık, yurtdışındaki ABD vatandaşlarından turistlerin uğrak yerlerinde dikkatli olmaları, bilgi ve uyarılar almak ve yurt dışında acil bir durumda yerlerinin bulunmasını kolaylaştırmak için Akıllı Gezgin Kayıt Programına (STE ) kaydolmaları ve Dışişleri Bakanlığı’nı sosyal medya hesaplarını takip etmelerini istedi.


Bu Haber 19.10.2023 - 19:58:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.