AB ve Rusya Türkiye'ye 14 yangın söndürme uçağı gönderiyor
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin talebi üzerine yangınlarla mücadele etmek üzere 11 araçtan oluşan birleşik uçak grubu yollayacak. Öte taraftan AB Komisyonu’nun da Türkiye’ye 3 yangın söndürme uçağı göndereceği açıklandı.

Bakanlık, Türkiye’nin talebi üzerine yangınlarla mücadele etmek üzere kendi uçaklarından ve Rusya Savunma Bakanlığı’na ait araçlardan oluşan birleşik uçak grubunun yollanacağını açıkladı.
Sputnik’te yer alan habere göre Bakanlığın açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti makamları, çok sayıda Rusya vatandaşının tatil yapmakta olduğu yerleşim yerlerinin ve turistik bölgelerin yakınında meydana gelen şiddetli orman yangınlarının söndürülmesi konusunda Rusya’dan yardım talebinde bulundu. Talebin karşılanmasına karar verildi. Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na ait, 11 adet araçtan oluşan birleşik hava araçları grubu, Türkiye'ye gönderilecek” ifadelerine yer verildi.
AB Komisyonu da harekete geçti
Öte taraftan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.
AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.
NTV’de yer alan habere göre bu yangın söndürme uçaklarının "rescEU" adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.
AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB'nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Daha fazla yardım sağlamaya hazırız" dedi.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Fenerbahçe'den Muğla'da 2 otel ve 1907 konutluk dev proje
Fenerbahçe, Muğla'da bulunan 586 bin metrekarelik alanda 2 otel, 1907 konut ve 500 yat kapasiteli marinadan oluşacak olan "Cove 1907" projesi için çalışmalara başladı.

L'Union Han'ın satış direktörlüğü görevine Meltem Sert Coşkun atandı
IHG Hotels & Resorts'a ait olan Vignette Colection markasının İstanbul'daki ilk tesisi olan L'Union Han'ın satış direktörlüğü pozisyonuna Meltem Sert Coşkun getirildi.

Müze ve örenyerlerinde hem ziyaretçi hem de gelir rekoru! Bakan Ersoy paylaştı
2025'te müze ve örenyerlerini 34 milyon 836 bin kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 7 milyar 306 milyon TL gelir elde edildi.



%20(2).gif)

