AB ülkeleri Rusya ile vize kolaylaştırma anlaşmasını askıya alıyor

AB ülkeleri Rusya ile vize kolaylaştırma anlaşmasını askıya alıyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya ile imzalanan vize kolaylaştırma anlaşmasının askıya alınması konusunda üye ülkelerin siyasi düzlemde anlaştığını açıkladı.


“Anlaşmanın askıya alınması konusunda uzlaştık”

Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısında açıklama yapan

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya ile imzalanan vize kolaylaştırma anlaşmasının askıya alınması konusunda siyasi uzlaşma sağlandığını belirtti. Ortaya hukuki bir metin çıkmadığını ancak bir şeyler yapılması gerektiğine karar verdiklerini kaydeden Borrell, “Bu nedenle siyasi olarak anlaştığımız şeyi somut olarak özetlemeye çalışayım; öncelikle AB’nin Rusya ile imzalanan vize kolaylaştırma anlaşmasını tamamen askıya alınması" ifadelerini kullandı.

Bazı vize kategorileri için başvuruda bulunulabilecek

Kararın AB üye ülkeleri tarafından Ruslara verilen yeni vizelerin sayısını önemli ölçüde azaltacağını kaydeden Josep Borrell Rusların bazı vize kategorileri için başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Borrell, "Bu, her bir vaka ve özellikle belirli insan grupları için kapsamlı bir beyan üzerine bireysel olarak vize verilmesine olanak sağlayacak" dedi.

“Güvenlik riski oluşturuyor”

Temmuz ayının ortasından bu yana Avrupa'ya gelen Rusların sayısının giderek arttığını ve 'Ukrayna'da savaş yokmuş gibi alışveriş yapmak için Avrupa'ya geldiklerini' savunan AB Yüksek Temsilcisi, bu durumun Rusya ile sınırı olan ülkeler için güvenlik riski oluşturduğunu ileri sürdü.



Bu Haber 01.09.2022 - 07:50:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.