AB Güney Afrika seyahatlerini durdurdu

AB Güney Afrika seyahatlerini durdurdu

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri görülen yeni koronavirüs varyantı nedeniyle Güney Afrika ve çevresindeki ülkelerden seyahati geçici olarak durdurma kararı aldı.


AB Komisyonu'nun tavsiyesinin ardından birlik üyesi ülkeler, yeni varyant nedeniyle Güney Afrika ve çevresindeki yedi ülkeden hava yolu seyahatini geçici olarak durdurdu.

DW Türkçe’de yer alan haberde, AB'nin dönem başkanı Slovenya karardan etkilenen ülkelerin Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini olduğunu açıkladı.

"Endişe varyantı" kategorisinde

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ülkelere seyahat kısıtlamaları konusunda aceleci davranmama çağrısında bulunurken, DSÖ uzmanları “omicron” adını verdikleri varyantı değerlendirerek "endişe varyantı" kategorisine dahil etme kararı aldı.

AB'nin ilk vakası Belçika'dan

Belçika AB ülkeleri arasında Güney Afrika'da görülen yeni koronavirüs varyantının tespit edildiği ilk ülke oldu.

İlk yeni tür vaka İsrail'de

Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini'yi "kırmızı ülkeler" listesine alan İsrail ise yasağın kapsamını genişleterek Afrika kıtasının neredeyse tamamından İsrail'e seyahat yasağı koydu. İsraillilerin de bu ülkelere gitmesi yasaklandı. Bu arada İsrail'de yeni tür varyantı taşıyan ilk vaka da tespit edildi. Söz konusu kişinin Malavi'den geldiği belirtilirken, olayla ilgili iki kişinin de karantinada olduğu kaydedildi. Yeni tür virüs İsrail ve Belçika haricinde şu ana dek Hong Kong ve Botsvana'da da görüldü.



Bu Haber 27.11.2021 - 11:02:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.