980 milyon dolarlık otel satışında, ‘dinleme cihazı’ skandalı

980 milyon dolarlık otel satışında, ‘dinleme cihazı’ skandalı

Ünlü İngiliz milyarderler Frederick Barclay ile David Barclay (ikiz kardeş) arasında yaşanan miras davasında bir skandal ortaya çıkarıldı. İkiz kardeşe ait Londra’daki otelin satışı sırasında, ikizlerden birinin, diğerinin çocukları tarafından gizlice dinlendiği ortaya çıktı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiliz milyarderler Frederick Barclay ile David Barclay'in sahip olduğu ve geçtiğimiz mart ayında 800 milyon pounda Katarlı bir yatırımcıya satılan Ritz Londra'da, dinleme skandalı yaşandığı ortaya çıktı.

Görüntüler mahkeme sunuldu

The Guardian'ın haberine göre, ikiz kardeşlerden Frederick Barclay, Ritz Londra'da gizlice dinlendi. Frederick Barclay'in ofisine, ikiz kardeşi David Barclay'in torunu tarafından dinleme cihazı yerleştirildiğine ilişkin görüntüler mahkemeye delil olarak sunuldu.

David Barcley’in çocukları Frederick Barclay’i dinledi

Frederick Barclay ve kızı Amanda; David Barclay'in çocukları Alistair, Aidan ve Howard ile Aidan'ın oğlu Andrew'e yasa dışı dinleme, mahremiyeti ihlal nedeniyle dava açtı. Baba-kızın iddiasına göre, geride kalan birkaç ay içinde Frederick Barclay'in 1000'in üzerinde görüşmesi bu kişiler tarafından dinlendi. İddiaya göre David Barclay'in çocukları bu dinlemelerle, ortak hisselerindeki Ritz Londra'nın neredeyse yarı fiyata satılmasına neden oldu.

Ritz Londra’nın satışı sürecinde dinlemişler

Frederick Barclay tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kayıtları hem gizliliğinin ihlal edilmesi hem de kamu yararı olduğu için yayınladığını açıkladı. ''Kişisel ve özel konuşmalarının başkaları tarafından dinlenmesini hiç kimsenin tecrübe etmesini istemem'' diyen Frederick Barclay, gizlice kaydedilen konuşmaların 94 saatlik kısmının Ritz Londra'nın 1.3 milyar pounda Suudi Arabistan merkezli Sidra Capital'e satışı için yapılan görüşmelerin oluşturduğunu söyledi.

1.3 milyar pound yerine 800 milyon pounda satılıd

Suudi Şirkete 1.3 milyar pounda satılacağı söylenen otelin, daha sonra başka bir gruba satılıdğı açıklndı. 114 yıllık Ritz Londra, böylelikle tarihinde üçüncü kez el değiştirdi. Otel Katarlı iş adamı Abdulhadi Mana al-Hajri isimli yatırımcıya 800 milyon pounda (980 milyon dolar) satıldı. Frederick Barclay ve kızı Amanda, hissedarı oldukları otelin 1 milyar pounddan daha az bir fiyata satılması durumunda, dava açacaklarını açıklamışlardı.

Mahkemeye sunulan kamera kayıtlarında, Aidan'ın oğlu Andrew'in elindeki ses kayıt cihazıyla Frederick Barclay'in sigarasını içip toplantılarını yaptığı mekanda olduğu görülüyor.

Ritz Londra'nın yanında Telegraph gazetesini, dağıtım şirketi Yadel ve online satış sistemi Very Gruop'u elinde bulunduran Barclay Brothers'da, son yıllarda kontrolün büyük oranda David Barclay'in çocuklarına geçtiği belirtiliyor. Sunday Times'a göre iki kardeş 3 milyar poundluk bi serveti kontrol ediyor.



Bu Haber 19.05.2020 - 17:39:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.