87 yıllık otobüs firması Kamil Koç kime satılıyor?

87 yıllık otobüs firması Kamil Koç kime satılıyor?
1926 yılından beri Türkiye'de ulaşım hizmeti veren Kamil Koç'un Actera Holding'e satılacağı belirtiliyor.

 
Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Actera Holding ile  Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. arasında yürütülen görüşmelerde önemli bir aşama kaydedildi. Sektörün en büyük firması olan yıllık 12 milyon yolcu taşıyan Kamil Koç'un bir süredir gelen teklifleri değerlendirdiği ve sonrasında Actera ile masaya oturduğu belirtiliyor. Şirketin ortaklarından Sema Gülmez, aile olarak yıllarca taşımacılık harici iş yapmadıkalrını ancak artık yorulduklarını ifade etti. 

1,6 MİLYAR DOLARI YÖNETİYOR

Kamil Koç'u satın almak üzere masada bulunan Actera, Türkiye’nin ilk özel yer hizmetleri şirketi olan Çelebi Havacılık Holding’in de hissedarı. Bünyesinde 10 bin kişi çalışan Çelebi Holding’in yüzde 50 hissesi Actera’nın kontrolündeki Zeus Aviation Services’te. Actera yönettiği 1.6 milyar doları aşan iki fonu ile beraber Türkiye’ye odaklı en büyük özel sermaye fonu yönetim şirketi konumunda bulunuyor. Yüzde 100 yerli sermayeli bir fon olan Actera TPG ile birlikte Türkiye’nin en büyük içki üreticisi ve dağıtıcısı Mey’i satın almıştı, daha sonra şirketi İngiliz Diaego’ya satmıştı.
 
Actera’nın hali hazırda Spectrum Radyo Grubu, Karma Açıkhava, Türkiye’nin ev dışı tüketim noktalarına gıda ve gıda dışı ürünlerin satış ve dağıtımını yapan en büyük şirketi G2M, LBT Varlık Yönetim, Mars Entertainment Group, oyuncak zinciri Joker, Standart Profil ve Tam Factoring’de yatırımları bulunuyor.
 
750 OTOBÜSÜ YOLLARDA
 
Sema Gülmez, şirketi satmalarına gerekçe olarak ise, “Mevzuat bizi çok zorladı. Haksız rekabet koşulları da aynı durumda.  Entegre taşımacılık konusunda daha güçlü bir sermaye yapısına ihtiyaç bulunuyordu” şeklinde konuştu. Gülmez, Kamil Koç filosunda 750 otobüsün olduğunu kaydetti. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre 2011 yılı cirosu 329 milyon 875 bin TL.


Bu Haber 06.06.2013 - 17:44:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.