8 İngiliz İspanyol otelleri 9,5 milyon pound dolandırdı

8 İngiliz İspanyol otelleri 9,5 milyon pound dolandırdı

Sekiz İngiltere vatandaşı, İspanya'daki otellerle ilgili 'gıda zehirlenmesi' dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla yargılanıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Tatil yapılan otellerle ilgili en fazla sahte hastalık davasının açıldığı ülke olan İngiltere'de ilginç bir gelişme yaşandı.

Sekiz İngiltere vatandaşının, İspanya'da kurdukları bir şirket aracılığıyla Mayorka'daki üç oteli 9,5 milyon pound dolandırdığı tespit edildi.

İspanya’da şirket kurmuşlar

Mayorka’da yürütülen soruşturmada Laura Joyce isimli kadının kardeşi Marc Cameron ve suç ortakları Ryan Bridges, Simon Robert Flanagan, Tegan Jewel Sumerlee, Susan Amanda Lyle, Nicola Marie Sanderson ve Peter Carl Murphy isimli 8 şahıslarla 3 oteli 9,5 milyon pound (220 milyon lira civarında) dolandırdığı belirtildi. Rapora göre, söz konusu dolandırılık İspanya'da kurulan Elite Project Marketing SL isimli şirket aracılığıyla yapıldı.

Turistleri sahte zehirlenme davası açmaya ikna ediyorlardı

Buna göre abla-kardeş, anlaştıkları 6 İngiliz vatandaşı aracılığıyla İngiliz turistleri tatil yaptıkları otelle ilgili sahte zehirlenme davaları açmaya ikna etti.

Mayorka'daki bir mahkeme tarafından verilen kararda organize suç örgütünün Mayorka'daki her şey dahil otellerde tatil yapan İngilizlerin bilgilerini elde etmekte uzmanlaştığı belirtildi. Çetenin, turistleri otele dava açmaya ikna ederek kendi hazırladığı formları turistlere imzalattığı ve tazminat talebinde bulunduğu kaydedilen mahkeme kararında sadece 3 otel grubunun 2016-2017 arasındaki dönemde 9,5 milyon pound dolandırıldığı ifade edildi.

4 ay hapis yattı

Mayorka'da lüks bir villada yaşayan Laura Joyce'un 2021 yılında 7 aylık hamile iken tutuklandığı ve 4 ay nezarette kaldığı belirtildi.



Bu Haber 26.01.2023 - 13:39:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.