70 ülkeden 12 milyonun üzerinde turist her yıl Antalya’da buluşuyor

70 ülkeden 12 milyonun üzerinde turist her yıl Antalya’da buluşuyor
Antalya’da 12, Kapadokya ve Bodrum’da 2 olmak üzere toplam 14 otelle Türkiye’nin en yaygın yerli otel zinciri olan Crystal Hotels’in Ceo’su Umman Çetinbaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Dünya Barışı ve Turizm” konusuna değindi. Umman Çetinbaş, 70 ülkeden yaklaşık 12 milyon turistin geldiği Antalya’nın turizm yoluyla dünya barışı için evrensel bir misyon üstlendiğini söyledi.


Yılda 1.2 milyar insanın dünyanın farklı yerlerine seyahat ederek tamamen farklı dil, din ve kültürlerden kişilerle karşı karşıya geldiğini, dünya turizm hareketinin ekonomik yönünün yanı sıra dünya barışı açısından da önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Ceo Umman Çetinbaş, “Turizm başka kültürleri tanıma fırsatıdır. İnsanlar, dilleri, dinleri, dış görünüşleri, kültürleri, sosyal yaşamları, yeme içmeleri ile birbirinden çok farklıdır. Turizm, bu farklılığın bir fırsat olarak kullanılmasıdır. Turizmciler de, yaptıkları çalışmalarla küresel turizmin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Zira turizmciler, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden bulunduğumuz dünyanın sesi olma istikametinde evrensel bir misyon üstlenmiş durumdadırlar. ”dedi.

Turizmin aynı zamanda yazıya dökülmemiş bir dünya barış antlaşması olduğuna dikkati çeken Umman Çetinbaş, “Bu antlaşma ülkelerdeki güven,  huzur, barış ve istikrar ile devam eder, güven, huzur, barış ve istikrarın bozulduğu ülkelere turist gitmez.”diye konuştu.


Bu Haber 01.09.2015 - 12:37:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.