70 milyon turist için 300 bin yatak daha yapılacak iddiası

70 milyon turist için 300 bin yatak daha yapılacak iddiası
Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan bir haberde, turizm sektörü için 33 adımın atılmasının planlandığı belirtildi. Haberde, yapılan planlamalar arasında, 300 bin yeni yatağın daha hayata geçirilmesinin de bulunduğu belirtildi.

Kenan Biter imzasıyla yayınlana haberde, hazırlanan plan kapsamında turizm sektörü için 4 yılda 33 adım atılacağı belirtildi.

Plan kapsamında sektörün dönüşümünün gerçekleştirilmesinin hedeflendiği belirtilen haberde sezonun uzatılması, turizmin çeşitlendirilmesi, üst gelir grubunun Türkiye’ye çekilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, konaklama dışı harcamanın arttırılması ve destinasyon odaklı anlayışın geliştirilmesi gibi adımların atılacağı kaydedildi.

Haberde belirtilenlere göre turizm sektörüne yönelik atılacak adımlar şöyle:

Alternatif pazarlardan daha fazla turist çekmek için taifeli seferlerin sayısı arttırılacak

Yurt dışında algı ve imaj araştırması yapılacak

Tanıtım Ajansı, özel sektör yatırımlarının arttırılması için finansman ve karar süreçlerinde daha hızlı hareket edilmesini sağlayacak. Ajans, yurt dışında algı ve imaj araştırmaları yaparak yönetim planları hazırlayacak.

300 bin yeni otel yatağı yapılacak

70 milyon turist hedefine ulaşabilmek için, yapımı devam eden 212 bin yatağa ilave olarak 300 bin otel yatağı daha hayata geçirilecek. Ayrıca, turizm sektörü için risk ve kriz yönetim planları oluşturulacak.

Konaklama süreleri ve sezonun uzatılması hedefleniyor

Gastronomi, golf, sağlık, kruvaziyer, düğün, inanç, kongre ve alışveriş gibi daha fazla gelir bırakan turizm çeşitlerine yönelik talebin yüksek olduğu pazarlar tespit edilecek ve bu pazarladan daha fazla ziyaretçi almak için çalışma başlatılacak. Çalışma, konaklama sürelerinin ve sezonun uzatılmasını sağlayacak.

Kruvaziyer gemileri ile İstanbul’a 800 bin turist getirilmesi amaçlanıyor.

Büyük ölçekli yatırımalr için planlama va arazi tahsis çalışmaları yapılacak

Turizm yatırımları tarafında da tüm ''engeller'' kaldırılacak. Büyük ölçekli turizm yatırımlarının gerçekleştirilmesine yönelik planlama ve arazi tahsis çalışmaları yapılacak.

İstnbul'a yeni bir kruvaziyer limanı yapılacak

Kamu Özel İşbirliği modeli ile yat limanları yapılarak, yat bağlama kapasitesinde 4 bin 500 yatlık artış gerçekleştirilecek. İstanbul’u kruvaziyer seyahatin başlangıç - bitiş noktası yapmak amacıyla ise yeni bir kruvaziyer limanı yapılacak.

4 yıl içerisinde, Doğu Ekspresi tarzı turistik trenlerin sayısı arttırılacak ve farklı illere yayılacak.

Harcama eğilimi yüksek ziyaretçi trafiğini artırmak üzere ana turistik destinasyonlarda business class ve comfort class uygulaması da yaygınlaştırılacak.

'Turizm Temel Yasası' tarzında bir yasa çıkacak

Turizm sektörüne ilişkin dağınık halde bulunan mevzuat günümüzün ihtiyaçlarına göre gözden geçirilerek Turizm Temel Yasası şeklinde yeniden hayata geçirilecek.

Sektörün tamamını ilgilendirecek olan yasa ile, turizm hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, yatırımların desteklenmesi, turizm işletmeciliğinin teşvik edilmesi ve sektör üzerindeki maliyetlerin azaltılması sağlanacak.

Nitelikli personel istihdamını kolaylaştırmak ve personelin barınma ihtiyacının daha konforlu ortamlarda karşılanması için ise tatil tesislerine personel lojman alanı tahsis edilecek.

Tesislerin belgelendirilmesine ilişkin sistem yeniden düzenlenecek.

İç turizm ölçe sistemi gelecek

Yoğunlukla dış turizme yönelik adımlar atan sektörün içeriden gelen talepleri karşılamak üzere gerekli olan verileri elde edeceği iç turizmi ölçme sistemi hayata geçirilecek.

Başta internet tabanlı uygulamalar olmak üzere turizm sektörünün paylaşım ekonomisinden daha etkin faydalanabilmesine yönelik düzenlemeler yapılacak, sektördeki Ar-Ge faaliyetleri ile teknolojiye dayalı uygulamalar desteklenecek. Teknoloji destekli olarak ziyaretçi deneyimini artırıcı projeler geliştirilecek.

Yurt dışı menşeli mobil ve internet uygulamalarına yönelik mali hususlar başta olmak üzere, Türkiye’deki mevzuatın uyumlaştırılması sağlanacak. Uygulama farklılıklarını ve bürokratik zorlukları ortadan kaldırmak üzere turizm yatırım süreci elektronik ortama taşınacak ve yatırımcıya iş yapma kolaylığı getirilecek.



Bu Haber 29.08.2019 - 11:33:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.