68 mimarı dolandırdırdığı iddia edilen acentenin ismi belli oldu 

68 mimarı dolandırdırdığı iddia edilen acentenin ismi belli oldu 
Balkan turuna gitmek isteyen 68 üyesi dolandırılan Denizli Mimarlar Odası konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamda, paraları aldıktan sonra ortadan kaybolan acentenin  The Ivy Travel isimli şirket olduğu kaydedildi.

Büyük Balkan Turuna çıkmak isteyen 68 kişilik mimar grubunun parayı ödediği acente ortadan kaybolmuştu. 68 mimar Büyük Balkan Turu için acenteye 32 bin 640 euro (yaklaşık 1 milyon lira) ödeme yapmıştı.

TÜRSAB ve Bakanlık tescilli şirket

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulun, mimarların söz konusu turu The Ivy Travel isimli şirketten aldıklarını açıkladı. "Odamız üyelerinin sosyal iletişimlerini ve iş ilişkilerini geliştirmesi amacı ile 17-24 Eylül 2023 arasında düzenlenecek büyük Balkanlar turuna toplu katılım sağlanması için İzmir Karşıyaka'da ofisi bulunan The Ivy Travel unvanlı seyahat acentası ile görüşülmüştür. TURSAB üyesi olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarında tescilli olan bu şirketten, toplu alım avantajından da faydalanılarak görüşme tarihindeki en uygun fiyat üzerinden teklif alınmış, alınan teklif üyelerimizin yararlanabilmesi için odamız tarafından duyurulmuştur." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Acente ile irtibat kesildi, şirket çalışanları ofise gelmiyor

"Toplam 68 kişinin başvurduğu gezi için acente firma bilgileri katılımcılara iletilmiş; tur ücretleri katılımcılar tarafından kredi kartı ya da banka havalesi ile doğrudan bu şirkete ödenmiştir. Ancak bir süre sonra acente ile organizasyon konusunda irtibat kesilmiş; şirket çalışanlarının ofislerine de bir süredir gelmedikleri, şirketin diğer bazı organizasyonlarının da iptal edildiği öğrenilmiştir. Esasen odamızın bu konudaki katkısı, bu gezinin duyurusunu yaparak, katılmak isteyen üyeleri ilgili acenteye yönlendirmekten ibarettir."

Bakanlığa ve TÜRSAB'a başvuru yapıldı

Tur ile ilgili tüm koşulların katılımcılarla acente arasında belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Odamızın bu organizasyondan tek beklentisi, üyeleri için uygun koşullarda bir yurt dışı tatiline imkan sağlamış olmaktır. Bu nedenle sözleşme ve ödeme işlemlerine aracılık yapılmamış, herhangi bir maddi menfaat temin edilmemiş, hatta Odamız yönetim kurulu üyeleri dahi acente ile aynı şartlarda anlaşıp ödeme yaptığı için mağdur edilmiştir. Konu ile ilgili olarak Odamız yönetimi tarafından yasal süreçler başlatılmış, Bakanlık ve TÜRSAB nezdinde başvurular yapılmış, mağdur olan üyelerimize yasal süreçler konusunda her türlü destek sağlanmıştır. Odamız tarafından tüm bu süreçler titizlikle takip edilecek ve üyelerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli her türlü yasal tedbir alınacaktır" ifadelerine yer verildi.


Bu Haber 02.09.2023 - 08:33:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Müstehak

    Fatih işbilir 02.09.2023 - 08:48

    Merhaba Denizli YEREL acentalar yerine izmirden acenta ile anlaşarak haketmişsiniz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.