600 Hint acente Dalaman'a geliyor, 1 milyon turist hedefleniyor

600 Hint acente Dalaman'a geliyor, 1 milyon turist hedefleniyor
Hindistan'da faaliyet gösteren 60 acentenin Dalaman'a geleceği belirtildi.


Hindistan'ın en büyük seyahat acenteleri birliği Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu (TAFI) üyesi 600 acentenin kongresini 27-29 Ekim tarihleri arasında Dalaman'da yapacağı belirtildi.

''HIZLI BİR GERİ DÖNÜŞ SAĞLAYACAK''

TAFI kongresinin Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa'da yapılacağı belirtilirken, konuya ilişkin değerlendirme yapan otelin müdürü Tunç Batum, kongrenin bölgeye hızlı bir geri dönüş sağlayacağını belirtti. Batum, ''Hint Pazarı tanıtımına ilk önce Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otel ve işletmeciler Birliği (DOKTOB) Bşkanı Yücel Okutur, Yönetim Kurulu Üyesi Fulya Okutur ve Türk-Hindistan Turizm Konseyi (TITC) Başkanı Emin Çakmak öncülüğünde başladık. Muğla bölgesi Valiliği ve Belediyeleri, Ticaret Odaları, STK’lar, Turizm bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı seviyesinde devam eden büyük destekle pazarlama ve ilişki yatırımına ciddi katkılar sağladık. Hindistan’dan toplamda 600’ü aşkın acente ülkemizi ilk defa ziyaret etme fırsatı bulacak. Bu ciddi çaba ve emeğin sonucu gerçekleşen Kongrenin de çok hızlı geri dönüşleri olacağına inanıyoruz. Bununla birlikte Hindistan’ın dev bir endüstrisi olan film endüstrisinin de ileri gelenlerini bölgemizde ağırladık" şeklinde konuştu.



DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ise konuya ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

''Mart ayında Muğla’ya gelen başbakanımıza rapor sundum. Cumhurbaşkanımızın Hindistan gezisine katıldık. Turizm ve Ekonomi bakanlarımızla Hindistan’ın en üst düzey acente yetkilileriyle görüştük. Hindistan, Türk turizminin tam aradığı pazar. Hintli turistler kesinlikle her şey dahil sistemi istemiyor.

1 MİLYON HEDEFİ AŞILABİLİR

Çok güzel oteller, restoranlar, mükemmel alışveriş merkezleri, doğa ve tarihi güzellikler arıyorlar. Mart-Nisan-Mayıs ve Eylül, Ekim gibi tarihlerde seyahate çıkabiliyor. Bundan daha denk düşen bir pazar olamaz. DOKTOB olarak yüzde 1 ihtimali düşünerek yola çıktık bu konuda ama şimdi yüzde 99 konuma geldik. THY gereken desteği veriyor. 1 milyon Hintli turist hedefi kolayca aşılabilir.”





Bu Haber 23.09.2017 - 10:59:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ertuğrul Sarısu 26.09.2017 - 11:03

    Yine Yalan, yine işe yaramaz ama bir derneğe kazanç sağlayan plan proje. Yine birileri zaten 2 senedir mağdur güney otelcilerinin paralarına göz dikmiş malum güruh. Aynı Çakma organizasyonu 2 kez Antalya bölgesinde denediler sonuç hüsran oldu. İnanmayın. Bu dernek 3 senedir bu tip faaliyetlerle Hintli değil Hiçkimseyi getirdi.

  • Salih Akarcalı 23.09.2017 - 03:52

    1 Milyon hintli turist ülkemize gelmez,sallayın sallayın da biraz tutarlı sallayın.Hintli misafirin hangi önceliklerle hangi ülkelere gittiğine önce bir bakın sonra gerçeklerle yola devam edin.Yukarıda sayılan doğal güzellik vb.yerlere sahip çok daha yakın bir çok seyahat opsiyonları olan bir ülkeden bahsediyoruz.Birtek düğün için yakın geçmişde Antalya ziyaretleri oldu orda da pastayı Mardan Palace,Maxx Royal gibi 1-2 otel nasiplendi.Mevcut pazarlar ve kaybedilen Avrupa pazarı için turizmciler olarak neler yapabilirizi konuşmak daha efektif olacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.