55 milyon dolara yapılan BN Hotel bölge turizmi için öncü oldu

55 milyon dolara yapılan BN Hotel bölge turizmi için öncü oldu
Balsuyu ve Narlı aileleri tarafından 55 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen BN Hotel Thermal&Wellness, pek çok başlıkta bölge turizmi için öncü rol üstlenmiş durumda.

Turizm Güncel

Türkiye’nin ilk ve tek ‘lifestyle thermal’ oteli

Mersin’in İçmeler mevkiinde 2 yıldır faaliyet gösteren ve mineral değeri en yüksek sulardan birine sahip olan BN Hotel Thermal&Wellness, eğitimden istihdama, tanıtımdan gıda üretimine kadar pek çok konuda Mersin turizmine öncülük ediyor. ‘İyilik oteli’ sloganıyla wallness ve resort konseptlerini iç içe geçiren tesis, ‘lifestyle termal’ kavramını hayata geçiren Türkiye’deki ilk ve tek otel olma özelliğine sahip.

Çalışanların 112’si kadın

BN Hotel Thermal&Wellness bir yandan yakındaki bir turizm okulu öğrencileri için bir eğitim merkezi işlevi görürken, bir yandan da yerel istihdamı, özellikle de kadın istihdamını, destekliyor. Otel yetkililerinin verdiği bilgiye göre tesiste çalışanların 112’si kadınlardan oluşuyor. 

11 bin 500 metrekare ile Türkiye’nin en büyük SPA alanına sahip 644 yataklı otel tam pansiyon olarak hizmet veriyor ve toplamda 283 kişiyi istihdam ediyor. 

BN Thermal Hotel

348 dönümlük alanda sebze ve meyve yetiştiriyor

Tesisin şefi Fikret Özdemir ise ‘tarladan sofraya’ felsefesini benimsemiş ünlü bir isim. Özdemir’in paylaştığı bilgilere göre gruba ait 348 dönümlük arazinin 170 dönümüne meyve ve sebze ekilmiş durumda. Bunların içinde narenciye, şeftali, ayva, nar, zeytin nar, hurma, biber, domates, patlıcan, salkım domates, salatalık, kabak, fasulye, maydanız, karpuz gibi sebzeler ve meyve ağaçları bulunuyor. Yılda 2 bin litre zeytin yağı ürettiklerini kaydeden Özdemir, ürettikleri ürünlerin yüzde 99’unu otelde kullandıklarının altını çiziyor.

Silence Studio’yu hizmete açtı

Mersin İçmeler’de konumlanan, fiziksel ve ruhsal bedene iyi gelecek tüm aktivite ve hizmetleri bünyesinde toplayan Türkiye’nin ilk ve tek ‘lifestyle thermal’ oteli BN Hotel Thermal & Wellness’in yoga ve spiritüel alanlarda şifa kamplarına ev sahipliği yapacak ‘Silence Studio’ kapılarını açtı. Termal turizm sektörüne “lifstyle  thermal” konseptini getiren ve  her geçen gün konseptini geliştirerek yeni yatırımlar yapan BN Hotel Thermal & Wellness, misafirlerinin bedensel ve ruhsal olarak şifalanması için tüm hizmetleri barındırmayı hedefliyor. 

BN Hotel Silence Studio

Hizmet kalitesini yükseltmek ve değişik ilgi gruplarını tesise çekmek için yatırımlarına devam eden BN Hotel, yeni açtığı ‘Silence Studio’  ile Eylül ayı itibari ile Yoga, Reiki gibi spiritüel alanda şifalanmaya odaklanan misafirlerini ruhsal şifa yolculuğuna çıkaracak.  Astro Şifa Kampı’ ile kapılarını açan ve ilk kez Kenan YasinMedikal Astroloji”, Hande Kazanova2024 Şifa Odaklı Burç Yorumları” söyleşileri ile misafirlerini ağırlayan ‘Silence Studio’ yıl boyunca Yoga grupları ağırlanmaya ve atölyeler düzenlenmeye devam edecek.

Pınar Kurt: 2024 hedefimiz 160 bin misafir

BN Hotel Thermal&Wellnes Genel Müdür Yardımcısı  Pınar Kurt, yıllık 250 bin misafir ağırlama kapasitesine sahip tesiste, 125 bin rakamına ve yüzde 50 doluluğa ulaştıklarını ifade ediyor. Türkiye’nin önde gelen acenteleri ile çalıştıklarını ve tanıtıma büyük önem verdiklerini anlatan Kurt, 2024 misafir hedeflerinin ise 160 bin olduğunu söylüyor. 

Pınar Kurt

“Türkiye’nin termal turizmini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz”

BN Hotel’in yüzde 100 müşteri memnuniyeti odaklı hizmet verdiğini ve açılalı henüz 2 yıl olmasına rağmen rakipsiz ilerlediğini kaydeden Pınar Kurt “Yurt dışı müşteri portföyümüzün büyük bir kısmını ise Avrupa, Orta Doğu ve Rusya’dan gelen misafirler oluşturuyor” diyen BN Hotel Genel Müdür Yardımcısı Pınar Kurt, “Türkiye’nin mineral değerleri ile birleşen doğası, sağlık turizmine kattığı değer yurt dışında yeterince tanıtılmıyor. Turizm sezonunu 12 aya yaymak, katma değer yaratmak ve turizm çeşitliliği oluşturmak hedefiyle oluşturduğumuz “lifestyle thermal” konsepti ile Türkiye termal turizmini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Her yaş grubunun ilgisini çekmek, her geçen gün hizmet kalitemizi artırmak ve müşteri memnuniyetini yüzde yüze yaklaştırmak için sürekli yeni yatırımlar yapıyor, konseptimize yeni hizmetler ekliyoruz. “Yoga Atölyesi” de bu yatırımlardan sadece biri. Kapımızdan giren herkese hitap edecek bedensel ya da ruhsal bir şifa kaynağımız olacak. Atölye de yıl boyu yoga gruplarını ağırlamayı, spiritüel alanda çeşitli atölye ve söyleşilere ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. BN Hotel tam bir inziva ve şifa oteli.” dedi. 

Kurt ayrıca, Mersin Havalimanının devreye girmesi ile tesiste ko naklayan yabancı misafir oranının yüzde 50’ye ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Yılın 12 ayı her yaştan insana hizmet

Danyal Peygamber’den Aziz Pavlus’a, Şahmeran’dan Antik Roma yoluna 9 bin yıllık tarihe şahitlik eden, doğası, tarihi ve gastronomisiyle Türkiye’nin turizm değerlerinden Mersin’de konumlanan BN Hotel Thermal & Wellness, İçmeler mevkinden doğan 6268 mg/lt mineral değeri ile Türkiye’nin en değerli termal kaynağını “lifestyle thermal” konsepti ile turizme kazandırdı. 450 dönüm arazi üzerinde, 348 dönümü tarımsal faaliyetler, 102 dönümü otel yerleşkesi olarak yükselen BN Hotel, resort ve termal otel hizmetini birleştiren, farklı tatil beklentilerini verdiği hizmetlerle bünyesinde karşılayan, her yaştan insanın yılın her ayı keyifle tatil yapabileceği, sağlık ve iyilik odaklı özel bir otel…  

BN Thermal Hotel SPA

2023’ün en iyi SPA&Welness oteli

Geçtiğimiz aylarda turizm sektörünün en önemli ödüllerinden QM Tourism Awards’tan Türkiye’nin en iyi QM SPA & Wellness Luxury ödülünü, TripAdvisor'dan Travelers Choise 2023' ödülü alan tesiste 11.500 m2 alana kurulu Türkiye’nin en donanımlı SPA’sında, tam 35 farklı termal havuz yer alıyor. Karma, kadın ve erkek olmak üzere 3 farklı alanda hizmet veren SPA’da termal jakuziler, kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, kese ve köpük masajı, sauna, buhar odası, kişiye özel masajlar, cilt bakımları, tuz odası, kar çeşmesi, macera duşu, şok duş yer alan özel hizmetler arasında. Kendi içlerinde termal havuz, jakuzi, sauna ve dinlenme alanları olan VIP SPA’da aileler sadece kendilerine özel deneyimler yaşıyorlar.  İçme kürü olarak kullanılan ve sayısız rahatsızlığa şifa olan termal suyu ile Türkiye’de ayrıcalıklı oteller arasında yer alan BN Hotel Thermal & Wellness’ın havuzlarında termal su, 38 ile 41 derece arasında farklı sıcaklık değerlere sahip.  Tesis, 9 farklı oda kategorisinde 249 oda, 3 villa, 644 yatak kapasitesi ile farklı ihtiyaçlara yönelik alternatifli konaklama sağlıyor.

Aile ve çocuk dostu otel

Birçok özelliği ile ilkleri barındıran otel aynı zamanda özellikle termal turizmde aile ve çocuk dostu olarak hizmet veren ilk ve tek otel. Türkiye’de bir örneği olmayan Baby SPA’da 0-18 ay arasındaki bebeklere banyo ve masaj hizmeti veriliyor ve miniklerin küçük bedenleri sağlıkla birlikte rahatlıyor.  Otelde, ebeveynlerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakıp SPA’dan ve tüm hizmetlerden yararlanabilmeleri için deneyimli eğitmenlerin görev yaptığı ve oldukça geniş bir alana sahip Kids Club kuruldu. Otel bahçesinde 600 m² alana sahip bir binada yer alan Kids Club’da tüm gün süren aktivitelerde çocuklar; oyun ve eğitim amaçlı oluşturulmuş programlarla, ailelerinden bağımsız, kendi yaş grupları ile tatil yapmanın keyfine varıyorlar.


Bu Haber 20.09.2023 - 11:44:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 90 lardan kalma

    Seyit Kayım 22.09.2023 - 02:39

    90 lı yıllarda yapılan otellere benziyor. inşaat tarafında hiç bir göz alıcı detay yok. Keşke biraz daha fazla tasarıma bütçe ayrılsaydı. Yine de başarılar dilerim.

  • Kaliteli

    Bekir pak 20.09.2023 - 11:26

    Kaliteli bir otel. Mersin'de güzel bir konaklama tesisi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.