500 Alman seyahat acentesi Antalya’ya geliyor 

500 Alman seyahat acentesi Antalya’ya geliyor 
Almanya’da 3500 seyahat acentesi ve tur operatörünü temsil eden Allianz Bağımsız Acenteler Derneği Başkanı Anke Budde ve 2. Başkanı Winfried Schulze, Antalya’da turizmcilerle buluştu. ASR, yıllık olağan üye toplantısını 02 - 05 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştireceğini açıkladı.

500 seyahat acentesi sahibi üyesi olan ve toplamda 3500 seyahat acentesi ve tur operatörünü temsil eden ASR Başkanı Anke Budde ve 2’nci Başkanı Winfried Schulze, Antalya’ya geldi. Tourism Events Company GmbH Kurucu Ortağı Bennur Çelebi ile birlikte Antalya’da incelemelerde bulunan Alman turizmciler Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, AKTOB, TÜROFED, TÜRSAB, KETAV temsilcileri ile bir araya gelerek bölge otellerini ziyaret etti.

Tourism Events Company GmbH Kurucu Ortağı Bennur Çelebi, yaptığı açıklamada derneğin üye toplantısını 02 - 05 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştireceğini söyledi.  ASR yöneticileri ve üyelerinin katılacağı 200 kişilik turizmcinin Antalya’ya geleceğini belirten Bennur Çelebi, katılımcılar arasında Alman milletvekilleri ile Alman turizm medyası temsilcilerinin de olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u da toplantının açılış konuşmasını yapması için davet edeceklerini ifade eden Bennur Çelebi, “Turizm Bakanımızın katılım sağlaması durumunda Almanya Federal Meclisi Turizm Komitesi Başkanı Jana Schimke veya Alman Ticaret Bakanlığı tarafından atanan Denizcilik ve Turizm Koordinatörü Dieter Janecek katılım sağlama ihtimalleri çok yüksek. Ayrıca sahne konuşmaları konularından birisi de ‘Turizm senin geleceğin’ projesi. Bu proje ile turizm sektörü içerisinde özellikle Pandemi dönemi sonrasında oluşan kalifiye personel sıkıntısına dikkat çekmek; Almanya ve Türkiye’deki Turizm okullarındaki öğrenciler arasında öğrenci değişim projelerinin hayata geçirilmesi sayesinde biraz olsun kalifiye personel sıkıntısının giderilmesi planlanıyor. Son dönemin ana sorunlarından olan sürdürülebilirlik de toplantının ana konularından biri olacak” dedi. 

Alman pazarının son yıllarda yükseliş ivmesi gösterdiğini ve bu ivmenin mümkün olduğunca yukarı yönde ilerlenesi için çalıştıklarını belirten Çelebi, “ASR, Türkiye’nin hizmet kalitesini yakından gösterip, yaşatabilmek için bu etkinliğin Antalya’ya getirilmesini onayladı. Bu etkinlikte ayrıca B2B olarak ASR üyesi reisebüro sahipleri ile başta Türkiye otelleri, bunun dışında KKTC, Almanya, İspanya ve Yunanistan’dan da katılımcılar davet edilecek. Bunların başında Antalya, Bodrum, Kuşadası ve İzmir otelleri; Alman tur operatörleri, Alman sigorta şirketleri, Alman cruise şirketleri katılacak” diye konuştu.


Bu Haber 19.08.2023 - 10:49:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.