5 milyon 250 bin otel müşterisinin bilgileri şantajcıların elinde olabilir

5 milyon 250 bin otel müşterisinin bilgileri şantajcıların elinde olabilir

Geçtiğimiz yılın kasım ayı sonunda hacklenen Marriott Hotels'de, 25 milyon müşterinin pasaport bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Bunların içinden 5 milyon 250 bininin 'şifrelenmemiş' pasaport bilgileri olduğu nelirtilirken, durumun ciddiyetine dikkat çekiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Seyahat tarihinin en büyük data hırsızlığı olarak kayıtlara geçen Marriott'a yönelik hacker saldırısında bilanço ortaya çıkmaya başladı.

Daha önce yapılan değerlendirmelerde, hacklenme olayında 500 milyon müşterinin etkilendiği belirtilmiş büyük data hısızlığından etkilenen 500 milyon kişiden 327 milyonunun pasaport numarası, email adresi, doğum tarihi ve cinsiyet gibi bilgileri içerdiği belirtilmişti.

5 MİLYON 250 ŞİFRELENMEMİŞ PASAPORT NUMARASI

Marriott tarafından yapılan yeni açıklamada, şifrelenmemiş durumdaki 5 milyonun üzerinde pasaport numarasının hackerların eline geçtiğini duyurdu. Hackerlerin eline geçen pasaport bilgilerinden 20 milyonunun ise şifrelenmiş pasaport bilgileri olduğu kaydedildi.

FBI SORUŞTURMA YÜRÜTÜYOR

ABD iç istihbarat servisi FBI'ın olaya ilişkin soruşturma yürüttüğü belirtirken, yetkililer hackerlerin Çin gizli servisi için çalışıyor olabileceğini ileri sürdü. Yapılan açıklamalarda, 5 milyon 250 bin şifrelenmemiş pasaport numarası sahibinin, finansal geçmişine ve kişisel seyahatlerine gizli servislerin ulaşabileceği ve bu bilgileri casusluk amacıyla kullanabileceği ifade ediliyor.

''ŞANTAJ MARUZ KALABİLİRLER''

Daha önce ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nda çalışan Priscilla Moriuchi, ''Elde edilen bu bilgilerle insanların geçmişlerine ait, kimsenin bilmesini istemediği şeyleri, ya da zayıflıklarını ya da zaaflarını bularak onlara şantaj yapabilirler'' dedi.

ETKİLENEN TOPLAM MİSAFİR SAYISI 383 MİLYON

Marriott ise, hacklenme sonrası etkilenen misafir sayısının 500 milyon olarak düşünüldüğünü ancak bu rakamın 383 milyon olarak kesinleştiğini söyledi. Hackerlerin 8,6 milyon şifreli ödeme kartına ulaştığını açıklayan Marriott, şu ana kadar bir dolandırıcılığa rastlanmadığını dile getirdi.



Bu Haber 08.01.2019 - 10:11:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.