45 otel, 10 bin yatak bulunan 'Kapalı Maraş' için çalışma başladı

45 otel, 10 bin yatak bulunan 'Kapalı Maraş' için çalışma başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1974 yılından bu yana yerleşime kapalı bulunan 'Kapalı Maraş’ta statükoyu değiştirmek için harekete geçildi.


Kıbrıs Harekatından bu yana kapalı bulunan KKTC’nin ‘Kapalı Maraş’ bölgesinde statükonun değiştirilmesi için harekete geçildi. BMGK kararıyla 1974 yılından bu yana yerleşime kapalı olan bölgede, 45 otel ve 10 bin civarında yatak bulunuyor.

Maraş’ın açılması için oluşturulan ‘Kapalı Maraş Envanter Komisyonu’ bölgeye ilk kez giriş yaparak çalışmalarına başladı. Maraş’ta yapılan envanter çalışmasına katılan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bölgedeki statükoyu değiştirmeye kararlı olduklarını açıkladı.

45 yıl sonra alanında uzman bir ekiple ilk kez bölgeye gidildiğini kaydeden Özersay, envanter çalışmasının tam olarak yapılamayacağını ancak bazı raporlar hazırlandığını ifade etti. Şu anda önemli olanın bölgeye ilişkin doğru bir fotoğraf çekmek olduğunu belirten Özersay, daha önce hazırlanan üç raporun içindeki verilerin güncellenmesi gerektiğini söyledi. Özersay, bölgede turistik, ticari ve konut amaçlı yapılmış binaların yerinde tespit edilerek durumlarını ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.



Bu Haber 26.07.2019 - 09:31:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.