40 milyon dolarlık yat limanı projesine yürütmeyi durdurma

40 milyon dolarlık yat limanı projesine yürütmeyi durdurma
Mahkeme, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle Büyükçekmece Yat Limanı Projesi’nin yürütmesini durdurdu.

Büyükçekmece Belediyesi’nin, Hazine’ye ait 149 dönümlük alan üzerine 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilmesi için Almanya’da bulunan IGM GmbH şirketine verdiği yat limanı projesinin yürütmesi İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’nin haberine göre, yap işlet devret modeli ile ihaleyi 49 yıllığına üstlenen şirket daha sonra isim değişikliği yaparak Marina İstanbul Tur. İnşaat A.Ş. adını aldı. Ancak bu şirketin Türk sahipleri projeyi tamamlamadıkları gibi, haklarında dolandırıcılık davaları açıldı. Dev projenin işletme ihalesi bu kez Haziran 2015'te Yeditepe Marina Yatırım Tur. İnşaat AŞ’ye devredildi.

MAHKEME PROJEYİ DURDURDU

Limanın inşaatı ile ilgili süreç devam ederken Büyükçekmece’de yaşayan 4 kişi, planlamanın hukuka aykırı olduğu iddiası ile dava açtı. Yürütmenin durdurulması talebi ile açılan dava İstanbul 8. İdare Mahkemesinde görüldü. Mahkeme yapılan başvuruyu geçen 11 Aralık’ta karara bağladı. Mahkeme, son olarak "Kıyı İstanbul" olarak tanıtımı yapılan Büyükçekmece Yat Limanı’na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının değişikliğinin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğine hükmederek yürütmenin durdurulmasına karar verdi



Bu Haber 05.01.2019 - 09:30:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.