4 yeni turistik tren geliyor

4 yeni turistik tren geliyor

Türkiye Demiryolları Kurumu (TCDD), ülke genelinde yoğun ilgi gören Doğu Ekspresine benzer 4 yeni turizm hattı daha açmayı planlıyor.


TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Doğu Ekspresinin turistler tarafından yoğun talep görmesi nedeniyle Van Gölü Ekspresi, Kurtalan Ekspresi, Karaelmas Ekspresi ve Göller Ekspresi olmak üzere 4 yeni hat daha açmayı planladıklarını kaydetti.

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre Pezük, turizm amaçlı kullanılabilecek hatlar ve ekspres hatlar konusunda bir çalışma başlattıklarını, bu konuyu görüşmek üzere seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle görüştüklerini ifade etti.

TCDD’nin açmayı planladığı 4 hat şu şekilde;

-Ankara’dan hareket eden Van Gölü Ekspres, Kırıkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş’tan geçerek yaklaşık 26 saatlik yolculuğun ardından Bitlis’in Tatvan ilçesinde Van Gölü kıyılarına ulaşıyor.

-Kurtalan Ekspresi, ilk istasyondan son istasyona kadar 1.212 kilometrelik güzergahta, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere 70’ten fazla istasyonu işletiyor.

-Karaelmas Ekspresi de Ankara’dan kalkıyor ve Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Karabük (Safranbolu) ve Zonguldak arasında düzenli seferler yapıyor. Yolculuk 485 kilometrelik bir hat üzerinde 11 saat sürüyor.

-Göller Ekspresi (Güler Ekspresi). İzmir ve Isparta’nın batı illeri arasında faaliyet gösteriyor ve sekiz buçuk saat sürüyor.



Bu Haber 27.06.2022 - 15:18:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • tc 05.07.2022 - 04:31

    yalan dolan palavra karaelmas geçen yıl baslayacakti

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.