4. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor

4. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor

Antalya Akra Caz Festivali başlıyor. Gelirler Manavgat Ormanlarına yardım için kullanılacak.


Caz müziğin ünlü isimleri, 4. Antalya Akra Caz Festivali’nde sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl Antalya’da dördüncüsü gerçekleşecek olan festival, modern ve klasik cazın yanı sıra caz müziği, funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

4. Antalya Akra Caz Festivali, 25 Eylül – 09 Ekim 2021 tarihleri arasında Akdeniz’in ve Beydağları’nın eşsiz manzarası eşliğinde Akra Hotels‘in açık hava sahnesinde gerçekleşecek. Türk Hava Yolları’nın ulaşım sponsoru olduğu, Akra Hotels tarafından düzenlenen festivalin bilet gelirleri, Manavgat Ormanları’nın yeniden yeşertilmesi için kullanılacaktır. Festivalin biletleri, yurt içinde ve yurt dışında Biletix gişelerinden ve biletix.com adresinden alınabilir.

Festival dördüncü yılına; kendine has yorumu, renkli ve güçlü sesiyle beğeni toplayan, Hollanda’da yaşayan Türk kökenli sanatçı Karsu ile başlıyor. 25 Eylül’deki açılış gecesinde caz, blues, funk ve etnik ritimleri birleştirdiği bestelerini seslendirecek olan Karsu’nun yanı sıra Akra Jazz Band de sahne alacak.

Gitar sanatçısı Önder Focan ve Şallıel Kardeşler; funky ve enerjik ritimlere sahip, caz repertuvarından oluşan “Funkbook” projesiyle 29 Eylül’de sahnede olacak.

Geçtiğimiz yıllarda festivalde unutulmaz bir performansa imza atan dünyaca ünlü Rus saksafon sanatçısı Igor Butman ve Moskova Caz Orkestrası bu kez de güçlü sesiyle Fantine’nin solist olarak yer alacağı muhteşem bir konserle 1 Ekim’de festival sahnesinde olacak.

Sonic Boom, müzikseverlerin yakından tanıdığı dört başarılı isim, Elif Çağlar (vokal), Çağrı Sertel (tuşlu çalgılar), Alp Ersönmez (bas gitar) ve Volkan Öktem’in (davul) bir araya gelmesiyle, 2019 yılında kuruldu. “Sonic Boom” projesi 2 Ekim’de dinleyenlerle buluşacak

“İstanbul Sessions” projesiyle İstanbul’un dinamik renklerini sunmaya devam eden İlhan Erşahin, sevilen parçaları ile 6 Ekim’de, grubuyla ve Arto Tunçboyacıyan’ın konuk sanatçı olarak katılımı ile festival sahnesinde olacak bir diğer isim.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, dördüncü yılında da festivali yalnız bırakmıyor. 8 ve 9 Ekim tarihlerinde iki konser ile sanatseverlerle buluşacak olan sanatçının, Türk edebiyatının unutulmaz şair ve yazarlarının şiirlerini bestelediği şarkı albümlerinin dördüncüsü olan yeni albümü Antalya’da ilk kez dinleyenlerle buluşacak. Fazıl Say şarkılarını güçlü sesi ve büyüleyici sahne performansıyla solist Serenad Bağcan yorumlayacak. Vurmasazlarda Aykut Köselerli, viyolonselde Jamal Aliyev eşlik edecek.

 

Avrupa caz sahnelerinin renkli sesi “Karsu” 

Festivalin açılış konseri, kendine has yorumu ve güçlü sesiyle dünyada büyük beğeni toplayan sanatçı Karsu ile olacak. Şarkılarının neredeyse tamamını kendi yazıp besteleyen sanatçı, renkli sesiyle olduğu kadar sahne performansı ve enerjisiyle de dinleyenleri kendine hayran bırakıyor. 2016 yılında Hollanda’nın önemli müzik ödüllerinden olan Edison World Jazz Ödülü’nü kazanarak, Avrupa caz sahnesinde kendine güçlü bir yer edinen Karsu’nun albümlerinde; caz, blues, funk ve etnik ritimlere rastlamak mümkün. 25 Eylül Cumartesi akşamı 20:30‘da Akra Hotels’de dinleyici ile buluşacak olan Karsu’nun yanı sıra, gecede Antalya’da yaşayan caz müzisyenlerden oluşan Akra Jazz Band de sahne alacak.

 

Önder Focan ve Şallıel kardeşler “ Funkbook”  ile sahnede…

Festivalin ikinci gecesinde, gitarist Önder Focan, saksafoncu kardeşler Anıl ve Batuhan Şallıel “Funkbook” projesiyle izleyici ile buluşacak. Funky ve enerjik ritimlere sahip, caz repertuvarından oluşan projede sanatçılara, her biri enstrümanlarında oldukça yetkin müzisyenler olan Halil İbrahim Işık (piyano-synthesizer), Mehmet Özen (elektrik bas), Erhan Seçkin (davul) eşlik edecek. Önder Focan’ın melodik besteleri ve müzisyenlerin doğaçlamaları ile kendine özgü bir hava yakalayan “Funkbook”, 29 Eylül Çarşamba  akşamı saat 20:30‘da Akra Hotels’de dinlenebilir.

 

“Igor Butman & Fantine & Moskova Caz Orkestrası”

Geçtiğimiz yıllarda festivalde unutulmaz bir performansa imza atan dünyaca ünlü Rus saksafon sanatçısı Igor Butman ve Moskova Caz Orkestrası bu kez de güçlü sesiyle Fantine’nin solist olarak yer alacağı muhteşem bir konserle festival sahnesinde olacak. “Moskova New York arası Caz Köprüsü” olarak nitelendirilen ve bugüne kadar sayısız orkestra ve isimle aynı sahneyi paylaşan Igor Butman, Fantine ve 1999 yılında kurulan ve harika müzisyenlerden oluşan Moskova Caz Orkestrası’nın yer alacağı konser 1 Ekim Cuma akşamı saat  20:30‘da  Akra Hotels’de izleyici karşısında olacak.

 

“Sonic Boom” enerjisi 

“Sonic Boom”, müzikseverlerin yakından tanıdığı dört başarılı isim, Elif Çağlar (vokal), Çağrı Sertel (tuşlu çalgılar), Alp Ersönmez (bas gitar) ve Volkan Öktem’in (davul) bir araya gelmesiyle, 2019 yılında kuruldu. 2020’nin başlarında dinleyiciyle buluşan grup, konserlerinde bestelerin yanı sıra, r&b, hip-hop ve elektronik müzik hit’lerini de özgün tarzıyla yeniden yorumlayarak çalıyor. “Sonic Boom”, 2 Ekim Cumartesi günü 20:30‘da Akra Hotels’de sahnede olacak.

 

İlhan Erşahin ve “İstanbul Sessions”

New York’ta yaşayan saksafon sanatçısı İlhan Erşahin, tüm dünyada büyük ilgi gören projesi “İstanbul Sessions” ile İstanbul’un dinamik renklerini sunmaya devam ediyor.  İçinde cazdan rock müziğe, diskodan dub’a kadar pek çok müzikal tını barındıran zenginlikte olan ve özgün soundlarıyla dikkat çeken “İstanbul Session’s” da Erşahin’in yanı sıra, bas gitarda Alp Ersönmez, davulda Turgut Alp Bekoğlu ve perküsyonda İzzet Kızıl sahne alıyor. Ayrıca;  konuk sanatçı olarak  Arto Tunçboyacıyan’ın da vokal ve perküsyonda İstanbul Sessions’a eşlik edeceği  konser, 6 Ekim Çarşamba akşamı 20:30‘da Akra Hotels’de izlenebilir.

Fazıl Say yeni şarkı albümüyle ilk kez Antalya’da…

 Festival dördüncü yılına, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın vereceği iki muhteşem konser ile veda ediyor. Sanatçının, Türk edebiyatının unutulmaz şair ve yazarlarının şiirlerini bestelediği şarkı albümlerinin dördüncüsü olan yeni albümü, Antalya’da ilk kez dinleyenlerle buluşacak. 

Fazıl Say şarkılarını güçlü sesi ve büyüleyici sahne performansıyla solist Serenad Bağcan seslendirirken, vurmasazlarda Aykut Köselerli, viyolonselde ise Jamal Aliyev sahne alacak. Yeni albümde Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Sabahattin Ali, Kaygusuz Abdal, Aziz Nesin, Metin Altıok ve Ömer Hayyam şiirleri yer alıyor. Bu muhteşem konserler, 8 ve 9 Ekim günlerinde 20:30‘da Akra Hotels’de dinleyenlerle buluşacak.

Bilet gelirleri Manavgat Ormanları için kullanılacak.

Akra Hotels Ailesi olarak, biraz olsun doğanın ve umudun yeşermesine katkı sunabilmek amacıyla,  Antalya Akra Caz Festivali’nin bilet gelirleri, Manavgat Ormanları’nın yeniden yeşertilmesi için kullanılacaktır.

Festival biletleri Biletix’te Satışta…

Türk Hava Yolları’nın ulaşım sponsoru olduğu, Akra Hotels tarafından düzenlenen festivalin biletleri, yurt içinde ve yurt dışında Biletix gişelerinde ve biletix.com adresinde satışta. 4.Antalya Akra Caz Festivali’nin tek konser biletleri 150 TL’den, tüm konserleri kapsayan kombine biletleri ise 450 TL’den Biletix gişelerinden ya da www.biletix.com adresinden alınabilir.

Bilet satışı ve etkinlik ile ilgili tüm düzenlemeler, Türkiye Cumhuriyeti‘nin ilgili bakanlıklarınca yayınlanan genelgelerdeki şartlar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.



Bu Haber 17.08.2021 - 11:50:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.