300 Akdeniz ve Karadeniz acentesi İzmir’de buluştu

300 Akdeniz ve Karadeniz acentesi İzmir’de buluştu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde faliyet gösteren 300 acenteyi İzmir'li acentelerle buluşturdu.


Türkiye Seyahat acenteleri Birliği (TÜRSAB), İzmir turizmini hareketlendirmek için Akdeniz ve Karadeniz Bölgelerinde faaliyet gösteren 300 seyahat acentesini İzmir’e iş geliştirme ve inceleme gezisine götürdü.

ACENTELER YENİ YASA VE TÜRSAB’IN ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

7 Şubat tarihinde İzmir’e gelen 300 seyahat acentesi temsilcisi İzmir, Kemeraltı, Kordon, Birgi, Ödemiş, Gölcük, Çeşme, Alaçat, Şirince, Meryem Ana ve Efes’i içeren 4 günlük tura çıkarıldı. İç turizmde İzmir’i ön plana çıkarmak için yapılan gezinin 3’üncü gününde, Hilton Otel’de istişare toplantısı ve ardından gala yemeği düzenlendi. İzmir’de faaliyet gösteren seyahat acenteleri yemekte Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi seyahat acenteleriyle bir araya geldi. Yemeğe 450 seyahat acentesi temsilcisi katıldı. TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yemek öncesinde İzmir’e gelen seyahat acentesi temsilcileriyle buluştu. Bağlıkaya, acentelere yeni yasa çalışmaları ve TÜRSAB faaliyetleri ile ilgili 1,5 saat süren bilgilendirme yaptıktan sonra sorulara yanıt verdi. TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri ve BTK başkanlarının da hazır bulunduğu yemeğe İzmir İl Kültür Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇETOB) Başkanı Yakup Demir ve İzmir SKAL Kulübü Başkanı Emre Gezgin de katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tanıtım neferleri olan seyahat acentelerini yeni ürünlerle tanıştırmak üzere bu toplantıları düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

‘’İZMİR’İ TURİZM AÇISINDAN KALKINDIRMAMIZ GEREKİYOR’’

Bölge Temsil Kurullarıyla iç ilişkileri geliştirmek için adımlar attıklarını kaydeden Bağlıkaya, ‘’Bugün burada 4 Bölge Temsil Kurulumuza bağlı seyahat acentelerini, İzmir bölge acentelerimizle bir araya getirdik. Türkiye’ye gelen turistin 25 milyondan fazlası İstanbul ve Antalya’ya geliyor. İzmir’in hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. İstanbul gibi önemli bir turizm pazarına sadece 45 dakikalık uçuş mesafesindeki İzmir’i, turizm açısından kalkındırmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın ve yabancı turistlerin tatil için buraya gelmelerini hep beraber sağlamalıyız. Yeni turlar, yeni iş birlikleri, ticari ilişkiler tesis edilebilmesi için buradayız. Bunun için bu geceyi düzenledik ve sık sık bu gezileri tekrarlayacağız” dedi.

İzmir buluşması için TÜRSAB’a teşekkür eden İzmir İl kültür Müdürü Murat Karaçanta ise “Bu anlamlı buluşma için İzmir’in seçilmesi bizi çok mutlu etti” dedi. Karaçanta, konuşmasında belgesiz acente faaliyetlerinin önüne geçmek ve haksız rekabeti engellemek için 2017-2018 yılları içinde 255 denetim faaliyeti gerçekleştirildiğini vurgulayarak, kaçakla etkin mücadele ettiklerini söyledi.

TÜRSAB’ın acente buluşmalarının bir sonraki ayağı Kapadokya’da yapılacak.



Bu Haber 11.02.2019 - 10:43:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.