30-40 bin euroluk online yazılımı aylık 230 euroya satıyor

30-40 bin euroluk online yazılımı aylık 230 euroya satıyor
Amadeus Türkiye Müdürü Eric Willems, şirketin yeni ürünleri ve bu ürünlerin avantajları hakkında bilgi verdi. Willems, ''30-40 bin euro yatırım maliyeti olan yazılımı, WordPress mantığıyla acentelerin hizmetine sunuyoruz.'' dedi.


TurizmGüncel

Amadeus'un Türkiye'de 30 yılı geride bıraktığını belirten şirktin Türkiye Genel Müdürü Eric Willems, Amadeus rezervasyon AŞ ve Amadeus Bilgi İşlem olmak üzere, Amadeus'un Türkiye'de iki tane şirketinin bulunduğunu ifade etti.



''AMADEUS TÜRKİYE'DE 320 KİŞİ ÇALIŞIYOR''

Amadeus'un Türkiye ofisinde toplam 320 kişinin çalıştığını söyleyen Willems, İstanbul-Beşiktaş, İstanbul Yeşilköy-Serbest bölge ve Ankara'da ofisleri bulunduğu bilgisini verdi.

''MASRAFLARI DÜŞÜRÜP ACENTELRİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ''

Amadeus'un hem hizmet sağlayan (otel, hava yolu, kruvaziyer şirketi) hem de satan (acentelerle) çalıştığını hatırlatan Eric Willems, ''2016 ve 2017 turizmde zor yıllardı. Kriz az da olsa, bizi de etkiledi. Türkiye 6 bin acentenin bulunduğu büyük bir pazar. Yaptığımız işler, masrafları düşürerek acentelerin işini kolaylaştırmak.'' ifadelerini kullandı.

''30-40 BİN EUROLUK YATIRIM MALİYETİ OLAN YAZILIMI AYLIK 230 DOLARA SAĞLIYORUZ''

Amadeus'un yeni geliştirdiği AmadeusGo ürünü ile ilgili bilgi veren Willems, ''Bugün online sektörde iş yapabilmek için minimum 30-40 bin euro yatırım yapmanız lazım. Daha tek bilet satmadan bu para cebinizden çıkıyor. Pek çok acente bu tür yatırımlara girmek istemiyor. Biz de buradaki ihtiyacı gördük ve buna dönük yatırım yaptık. Geliştirdiğimiz sistem WordPress mantığı ile çalışıyor. Nasıl ki WordPress'te bir kullanıcı kendi web sitesini oluşturuyorsa, bizim sistemimizde de aynı şekilde acenteler kendi alanlarını oluşturuyor. Tek farkı, arkada çalışan bir rezervasyon motorunun bulunması.'' dedi.

''CEPTE PARA ÇIKMADAN TİCARETE BAŞLIYORLAR''

Bu sistem sayesinde acentelerin ceplerinden toplu bir para çıkmadan online ticarete başladıklarını ve yıllık anlaşmalar yaptıklarını ifade eden Willems, bu sayede şirketlerin aylık en fazla 230 euroya dijital dünyaya adım atabildiklerini kaydetti. Willems ayrıca, bu aylık pakete dahil olmak üzere, üye şirketlere dijital pazarlama desteği de sunduklarını belirterek, ''Yani sadece ürünü satıp kenara çekilmiyoruz. İşin her aşamasında işletmelerin yanında duruyoruz.'' ifadelerini kullandı.

İşe başladıktan sonra hedefleri büyüyen acentelerin oluşturan sistemlerden bir üst segmente geçebildiğini belirten Eric Willems, direkt şirketlerle çalışmadıklarını, sadece acentelerle çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

''ÜÇÜNCÜ PARTİ İŞLETMELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ''

Amadeus'un üçüncü parti işletmelerle iş birliğine de gittiğini belirten Amadeus Türkiye Müdürü, ''Yazılımlarımızın çok büyük bir çoğunluğunu kendimiz yapıyoruz. Ama piyasada biz uygun bir ürün varsa illa onu da yazmıyoruz. Bu işi yapan şirketlerle anlaşmalar da yapıyoruz.'' dedi.

''AMADEUS 360'LA ÖDEME VE FATURALAŞMA TÜRKİYE'DE YAPILIYOR''

Amadeus 360 adında bir platformları da bulunduğunu bildiren Willems, acentelerin bu platform üzerinden otel ve Avrupa'da tren bileti satabildiklerini ifade etti. Amadeus 360'ın en büyük avantajının hesaplaşmanın Türkiye'de yapılması olduğunu belirten Willems, ''Acenteler şöyle istiyor; Ödemeyi be yapıp, kuruma ya da müşteriye ben faturalayayım. Kurum ya da müşteri otele gittiğinde ödeme yapmasın. Bizim geliştirdiğimiz bu sistemde, tüm ödeme işlemleri ve faturalaşma Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Normal sistemde acente ürünü satıyor ama bir sürü tedarikçi ile anlaşma yapıyor. Bizim sistemimizde acente tek ödeme yapıyor, tedarikçiler ile biz uğraşıyoruz. Yani ödeme kısmında satıcı ile tedarikçi arasında köprü vazifesi görüyoruz.'' şeklinde konuştu.

''TEDARİKÇİLERDEN DAHA UYGUN FİYATLR ALIYORUZ''

Amadeus'un sahip olduğu volümden dolayı tedarikçilerden acentelerin aldığından daha uygun fiyatlar alabildiklerinin altını çizen Eric Willems, ''otelden otobüs şirketine kadar çok sayıda tedarikçiyi bünyemize kattık. Şu anda TCDD ile görüşmeler yapıyoruz. Olumlu sonuçlandığında müşterilerimize sunduğumuz opsiyonlar daha da genişleyecek.'' dedi.

''TÜRKİYE'DE PAZARIN YÜZDE 60-70'İNİ KONTROL EDİYORUZ''

Amadeus'un Türkiye'de pazar lideri olduğunu söyleyen Willem, tahmini olarak yüzde 60-70'lik bir pazar payına sahip olduklarını açıkladı. Willems, ''Amadeus 190 ülkede hizmet veriyor. Türkiye dahil, 70 ülkede de yerel ofisi var.'' bilgisini paylaştı.




Bu Haber 19.02.2018 - 16:14:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.