3 otelde karantinada tutulan 750 turist ülkelerine döndü

3 otelde karantinada tutulan 750 turist ülkelerine döndü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üç otelde 14 gündür karantina altında tutulan 750 turist ülkelerine döndü. Ülkeye gelen bir Alman turiste koronavirüs teşhisi konuşması nedeniyle, söz konusu. turistin bilikte uçtuğu ve konakladığı 3 otelde bulunan turistler 10 Mart'ta karabtinaya alınmıştı.


Alman, İsveç ve Fransız vatandaşlarından oluşan 750 misafirin 14 günlük gözetim süresi dün gün boyunca bütün misafirlere yapılan sağlık kontrollerinden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Sağlık Bakanlığının kararı ile 23 Mart 00.00 de sona erdi. Buna bağlı olarak misafirler 24 Mart sabahından itibaren hazırlanan uçuşlar doğrultusunda ülkelerine doğru yola çıktılar.

14 günlük karantina süresince yabancı misafirlerin çok sıkı sağlık gözetiminde tutuldukları ve hastalık belirtisi gösteren misafirlerin süratle Lefkoşa Devlet Hastanesinde muayene edildikleri süreçte, tedavi sonrası halihazırda sadece 1 kişinin Corona teşhisi ile tedavi altında olduğu belirlendi. Bundan önce hastaneye kaldırılan 6 turist tedavileri sonucu iyileşmesi üzerine taburcu edildiler.

''Yine geleceğiz...''

KKTC ve otellerin önemli bir sınavdan geçtiği bu süreçte yabancı misafirler bu süre zarfında Karantina koşulları çerçevesinde kendilerine çok insani ve misafirperver davrandıklarını belirterek otel yönetimine, personele, rehberlerine, KKTC yönetimine ve Kıbrıs Türk Halkına bu zorunlu misafirlik için teşekkür ettiler.

Ülkelerine dönmelerinin sevinci ile kendilerine ev sahipliği yapan Kuzey Kıbrıs halkına şarkı ve alkışlarla veda eden yabancı turistler, en kısa zamanda tekrar Kıbrıs’a gelerek bu korkulu ve endişeli günlerin acısını çıkaracaklarını belirttiler.

Üstel: KKTC turizmi topyekün iyi bir sınav verdi

Süreci başından itibaren yakından takip eden KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Dr. Ünal Üstel ‘Tarihinde ilk kez bir karantina sürecine giren Kuzey Kıbrıs’ta aniden gelişen ve tehlikeli boyutlara ulaşması muhtemel olan bu vakada çabuk ve kararlı adımlarla Adamızda olası olumsuzlukların önüne geçtik.’ dedi. Oteller, turizmciler, hastaneler, yerel halk ve turistler arasındaki iletişim ağının çok iyi kurulduğunu ve hiçbir kimsenin mağdur olmadan bu süreci atlatmış olmasının, sektörün bileşenlerinin ciddi boyutlardaki maddi kayıplarına tek teselli olduğunu dile getirdi. Üstel, ‘Misafirlerin bu sabah adayı terkederken, ‘tekrar geleceğiz’ demeleri KKTC Misafirperverliğinin en güzel kanıtıdır’ dedi.

Pilli: Bütün kurallara uyuldu

Gerek Kıbrıs halkının sağlığı açışından, gerekli ülkedeki yabancı misafirler açışından Karantina kararının yerinde ve zamanında alındığını belirten KKTC Sağlık Bakanı Pilli, karantina koşullarına harfiyen uyulduğunu belirterek, hiç kimsenin hayatını riske atmadıklarını ama zorlu geçen bu süreçte herkesin katkısı ve fedakarlığı ile başarı ile atlattıklarını dile getirdi.

KKTC tarihindeki bu ilk karantina sürecinin bir daha yaşanmaması dileği ile Korono’dan kaynaklanan hiçbir ölüm vakasının olmamış olmasında, Sağlık Bakanlığının hızlı reaksiyon göstermesi, Doktorların ve sağlık personelinin fedakarca çalışması ve Kuzey Kıbrıs Türk halkının tavsiyelere uyarak tedbirli olmasının payının çok büyük olduğunu söyledi.

Turizmciler KKTC’nin bu süreci iyi yöneterek bu sınavdan yüzünün akı ile çıkması güven konusunda büyük bir kazanım olduğunu ve bunun sonuçlarının gelecek yıllara yansıyacağını dile getirdiler.



Bu Haber 24.03.2020 - 18:44:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.